Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напитката с фурми, която гони стреса и забързва метаболизма

09 октомври 2023, 11:07 часа
Реклама

Стресът оказва значително влияние върху качеството на живот. Чувстваме липса на енергия и повишена раздразнителност. Една успокояваща напитка от фурми, която включва още 3 съставки, се препоръчва на хора, подложени на постоянен стрес.

Напитката, която гони стреса

Тя се приготвя с вода или растително мляко. Нейната редовна консумация подхранва нервната система, успокоява и укрепва, стимулира метаболизма. Благодарение на цинка и магнезия в нейния състав, паметта и концентрацията се подобряват. Ядките действат като естествени антидепресанти.

Въпреки факта, че тази напитка е вкусна, тя е с високо съдържание на калории. Затова не е нужно да го пиете често, ако следите теглото си.

Яжте по 10 фурми сутрин и вижте какво ще се случи с тялото ви

Необходими са ви следните съставки:

  • 1 супена лъжица смлени бадеми;
  • 100 гр фурми;
  • 350 мл вода или оризово или бадемово мляко;
  • 1 чаена лъжичка смлян джинджифил;

Метод на приготвяне:

  • Накиснете сушените плодове за 30 минути в топла вода и отстранете костилките.
  • Налейте вода или мляко в блендера. Добавете сушените плодове, бадемите и джинджифила. Смесете всички съставки до гладкост.
  • Изсипете напитката в чаша и изпийте веднага след приготвянето. Можете също така да оставите напитката в хладилника за 20 минути и да я пиете охладена.

Когато говорим за ползите от този сушен плод за организма, трябва да започнем с фибрите. Тези диетични фибри не се усвояват от тялото и действат като естествен пречистващ агент: те активират метаболизма, подпомагат работата на стомашно-чревния тракт и позволяват на токсините да напуснат тялото своевременно.

Този сушен плод е изключително богат на силиций - само 30 гр от него могат да ви осигурят необходимия дневен прием от този жизненоважен елемент, който е необходим за твърдостта на костите, подвижността на ставите, еластичността на съдовете и правилната сърдечна дейност, здрава кожа, коса и нокти.

Плодът е богат на хром, който е от съществено значение за правилния метаболизъм на мазнините в тялото. Липсата на хром често води до по-бавно изгаряне на мазнини, наднормено тегло и развитие на затлъстяване. Друг важен факт: хромът подпомага функционирането на щитовидната жлеза и участва в стимулирането на имунитета.

Освен това сушените плодове съдържат витамини от група В, които участват пряко в процесите на клетъчния метаболизъм и енергийния метаболизъм. Тези вещества са важни за функционирането на централната нервна система, мозъка и имунната система. Без тях е невъзможна нормалната дейност на кръвоносната и сърдечно-съдовата система.

Магнезият е друг основен елемент за функционирането на нервната система. Освен всичко друго, той е много важен за регулиране на процесите на сън и бодърстване.

Още: По колко фурми трябва да се ядат на ден за сваляне на кръвното и холестерола

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес