Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар разкри трите най-ефективни начина да победите хроничната умора

28 април 2022, 12:35 часа

Ако не си спомняте последния път, когато сте се събудили бодри и пълни с енергия, вероятно страдате от хронична умора.

Диетологът д-р Евгения Новикова споделя, че този проблем може да се разреши чрез някои промени.

„Първото нещо, което трябва да направите, е да заложите на балансирана диета. Съдейки по моя трудов опит, повечето хора са на диета с високо съдържание на въглехидрати, което не е благоприятно за запазване на младостта и здравето“, споделя експертът.

5 необичайни причини за хронична умора

"Също така е важно да се изгради киселинно-алкален баланс в организма. Много от нас, без дори да осъзнават, са в състояние на оксидативен стрес. Можете да го разпознаете по следните признаци: постоянна летаргия, слабост, лошо настроение, чести главоболия, скокове на кръвното налягане, кандидоза", допълва д-р Новикова.

"Много често причината за хроничната умора се крие в липсата на основни витамини и минерали, необходими за правилното функциониране на тялото. Освен това, дефицити могат да се наблюдават дори при тези хора, които постоянно приемат хранителни добавки.

Как лесно и ефективно да победим досадната пролетна умора

В случая трябва да се избягва неконтролиран прием на витамини. Преди да започнете да започнете да ги приемате е важно да се подложите на изследвания за установяване на конкретните дефицити, а не да приемате добавки на случаен принцип", допълва още д-р Новикова.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес