Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Пийте този чай вечер и вижте какво ще се случи с кръвната ви захар

12 ноември 2022, 21:41 часа

Чаят от една билка е още по-здравословен, ако се пие вечер. Руският ендокринолог разкри кой е той и какво ще се случи с кръвната ви захар, ако го пиете след вечеря.

Чаят, който е най-полезен, ако се пие вечер

Чаят от лайка има антиоксидантно, антимикробно, противовъзпалително и антитромбоцитно действие. Той е чудесна алтернатива на зеления и черния чай, тъй като не съдържа кофеин. Но това не е единствената причина да се препоръчва да се пие вечер.

Според експерта лайката действа релаксиращо на организма, а съдържащите се в нея антиоксиданти спомагат за намаляване на риска от развитие на някои опасни заболявания, включително сърдечно-съдови и рак.

Лекар разкри какво се случва със сърцето ни, когато пием чай

Освен това чаят от лайка помага за контролиране нивата на кръвната захар и предпазва от оксидативен стрес.

Руският лекар споделя, позовавайки се на откритията на американски изследователи, още едно полезно свойство на чая от лайка. Учените са открили връзка между консумацията на чай от лайка и намаляването на риска от смърт по каквато и да е причина при жени над 65-годишна възраст.

Специалистите препоръчват всяка вечер да се консумира чаша от тази полезна напитка. Освен това чаят от лайка успокоява нервите и помага да се справите с безсънието.

Това е билката, която съдържа повече витамин С от лимона - пийте чаша чай от нея всеки ден

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес