Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Кръвната група влияе върху продължителността на живота

20 юни 2024, 16:31 часа

Руският лекар Александър Мясников каза в интервю, че характеристиките на здравето на човека и продължителността на живота му до голяма степен се определят от неговата кръвна група.

Реклама

Връзката между кръвната група и продължителостта на живота 

Доктор Мясников споделя, че кръвната група значително влияе върху живота и здравето на човека, тъй като определя чувствителността на тялото към патогени, както и интелекта му. Лекарят отбеляза, че днес науката познава няколко кръвни групи; наличието на една или друга група е тясно свързано с генетиката.

„Кръвната група между другото има 35 % определен генетичен материал - това е, което определя генетичното наследство на човека, наред с други неща. А кръвните групи се свързват с много заболявания“, споделя д-р Александър Мясников пред Public News Service.

Лекар: Само тази кръвна група е с по-нисък риск от инфаркт и инсулт

Давайки примери, той казва, че хората с първа кръвна група са по-малко податливи на вирусни инфекции. При хората с втора кръвна група често се среща рак на стомаха, а при хора с трета и четвърта кръвна група - рак на панкреаса.

Д-р Мясников отбелязва, че именно кръвната група определя уязвимостта на организма към определени бактерии и вируси.

„Чувствителността на човек към бактерии и вируси в зависимост от кръвната му група е доказана отдавна. Например норовирусите и ротавирусите по-често засягат пациентите от първа и втора група“, предупреждава той.

Д-р Александър Мясников добавя, че кръвната група също влияе върху продължителността на живота на човека.

Оказа се, че хората с първа кръвна група са по-склонни от други да срещат проблеми с репродуктивната система - те често срещат трудности при заченаване на дете. Но при тези хора рискът от сърдечни заболявания е най-нисък. Втората кръвна група показва предразположеността на човек към настинки, диабет и депресия.

Европейски хематолози проведоха проучване, за да установят как кръвната група влияе на скоростта на стареене. По време на експеримента са взети проби за ДНК анализ от хора от различни възрастови групи и кръвни групи. Според резултатите от анализа тези с трета кръвна група запазват младостта и енергията по-дълго от останалите. Може би тайната на „вечната младост“ се крие в резерва на костен мозък в тялото, който се оказа по-висок при носителите на кръвна група 3, което прави клетките им по-малко податливи на процеса на стареене, пояснява ище експертът.

При трета кръвна кръвна група инфекциите се появяват по-рядко, но отитът и онкологичните заболявания са опасни за тях. Но хората с четвърта кръвна група са истински дълголетници, въпреки че често се диагностицират със сърдечни дефекти.

Хората с тази кръвна група отслабват най-трудно

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист относно противопоказанията и страничните ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес