Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко често може да боядисваме косата си без риск от увреждане

17 август 2021, 07:20 часа

Всички обичаме да се променяме, още повече, че пред очите ни постоянно е изложена палитра от красиви и стилни жени от корици на списания или от телевизионния и кино екран. Има и моменти, в които внезапно ни проблясва идеята да боядисаме косата си в огненочервено или пък например да си направим руси кичури! Но все пак е добре да знаем колко често може да правим подобни експерименти с външния си вид, без това да увреди косата или скалпа ни.

За целта ще използваме съвета на Джордж Папаниколас (George Papanikolas) - един от най-търсените стилисти сред холивудските знаменитости. Известният специалист препоръчва на всички, които искат да поддържат постоянен наситен цвят на косата си, да подновяват желания нюанс на всеки 4 - 6 седмици. За това време корените на косата израстват достатъчно, за да запазят влагата си, преди да ги боядисате отново.

Папаниколас категорично не препоръчва драстична промяна в цвета на косата, както и пълното й обезцветяване. Дори за русите кичури той съветва да се правят не по-често от веднъж на 3 месеца, за да не увреждат косъма.

Прочутият стилист предупреждава колкото е възможно по-малко боята да бъде в контакт с кожата на главата, за да не навреди на космените фоликули. Освен това, имайте предвид, че химикалите, които служат за обезцветяване на боята за коса, могат да направят косата много по-тънка и чуплива от самата боя.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес