Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изпробвайте този еликсир за отпушване на артерии и забравете за тревогите

14 декември 2022, 08:40 часа

Запушването на артериите или т.нар. артериосклероза създава редица рискове за здравето, сред които застрашаващите живота инфаркт и инсулт. Това прави поддържането на артериите здрави и еластични от първостепенно значение.

Причини за запушване на артериите

Запушването на артериите може да е следствие от тяхното увреждане, причинено от сърдечно-съдови заболявания, хронични заболявания като диабет, системни инфекции и възпаления като лупус и артрит, тютюнопушене, хипертония, неправилно хранене, висок лош холестерол или триглицериди в кръвта и други. Лечението е много по-сложно от профилактиката като например решението при големи плаки е оперативно – поставяне на стенд, поради което рисковите пациенти е важно да предприемат своевременни мерки да съхранят максимално здравето на артериите си и да ги поддържат „отпушени“, минимизирайки риска да се нуждаят от операция или още по-лошо – да преживеят инфаркт или инсулт. Поддържането на артериите „отпушени“ е възможно с контрол и лечение на хроничните заболявания, своевременна диагностика, правилно хранене и начин на живот, отказ от вредните навици, както и с народни рецепти, доказали своята ефективност във времето, като еликсир за отпушване на артерии.

Еликсир за отпушване на артерии

Лекарите съветват да се стремите да поддържате здравето на артериите си и общото здравословно състояние изрядни на първо място и след това да разчитате на народната медицина за справяне с плаките, но да не я и пренебрегвате с недоверие. Когато говорим за еликсир за отпушване на артерии, следва да подчертаем, че говорим за малки плаки, при които понижаването на нивата на холестерола в кръвта е благоприятно въздействащо върху плаките, а не при големи плаки, при които е нужна хирургия. Изпробвайте този чудодеен еликсир за отпушване на артерии в домашна среда – смути от авокадо. Ако не обичате смути, може просто да хапвате плода, намазан върху филията ви вместо маргарина, който нее ваш пръв приятел при атеросклероза. Авокадото е изключително благоприятно за здравето на артериите, защото съдейства да се намали количеството лош холестерол в кръвта и да се увеличи добрият, а това е от ключово значение за поддържането на артериите чисти и свободни от плаки.

Други народни и природни средства за поддържане на артериите чисти освен този еликсир за отпушване на артерии, са:

  • нарът, който съдържа фитохимикали, които действат като антиоксиданти за защита на лигавицата на артериите от увреждане,
  • канелата, която помага за намаляване на нивата на холестерола, изчиства плаката и предотвратява по-нататъшно натрупване, а антиоксидантите, на които е богата, подобряват здравето на сърдечно-съдовата система,
  • зеленият чай, изключително богат на катехини, които пречат на усвояването на холестерола по време на храносмилането,
  • куркумата, която притежава мощно противовъзпалително действие, ограничава и редуцира възпалението – основна причина за артериосклероза.

Други методи за отпушване на артерии

Освен еликсир за отпушване на артерии и други сходни народни средства специалистите посочват, че има и медикаменти, които се справят добре като тези, които инхибират абсорбцията на холестерол в храносмилателния тракт или блокират чернодробния ензим, насърчаващ производството на холестерол. Съвсем естествено тези медикаменти са по лекарско предписание и не са лишени от страничните ефекти, поради което е по-добре за общото здравословно състояние, ако се справите без тях и въпросният еликсир за отпушване на артериите проработи отлично при вас. Не пропускайте да информирате лекуващия си лекар за всички народни рецепти, които изпробвате, както и не преустановявайте приема на лекарства, предписани от лекар,  без да ви препоръчал това. Независимо какви билки или еликсири използвате.

Д-р Кенън, професор от Харвардския университет по медицина, съветва пациентите да намалят значително приема на храни, богати на холестерол, както и да променят тотално менюто си, за да се справят с леките запушвания на артериите си и да ги прочистят. Средиземноморската диета например може да намали риска от сърдечни заболявания с 30%. Положително безспорно влияе и отказът от вредни навици, както и поддържането в норма на нивата на добрия холестерол, който е важен за здравето за разлика от лошия. Професорът съветва и че следва да се намали консумацията на наситени мазнини и трансмазнини в диетата, тъй като високите нива водят до това черният дроб да произвежда много LDL холестерол, което създава на свой ред риск от запушване на артериите.

Статията има само информативен характер и не замества консултация с лекар!

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес