Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ефективен природен лек при кашлица

16 октомври 2024, 11:08 часа

Кашлицата е един от най-честите симптоми на грип и настинка. Статистиката показва, че възрастните боледуват от настинка 2 до 4 пъти годишно, а децата 6 до 10 пъти годишно.

Още: Противовъзпалителна напитка, която можете да си приготвите у дома

По данни на специалисти има 200 вируса, които причиняват обикновена настинка. Тези вируси могат да живеят върху предмети или повърхности до 48 часа.

Натурален лек с джинджифил и чесън

Кашлицата може да стане проблематична, ако продължи по-дълго време. Ако продължава повече от 8 седмици, тогава не трябва да отлагате срещата с лекар дори за минута. За да сте сигурни, че кашлицата ще отмине заедно с болестта, освен лекарства трябва да приемате и натурални продукти, които пречистват организма.

За този натурален лек се нуждаете от:

  • 2 супени лъжици ситно настърган пресен джинджифил
  • 2 или 3 скилидки чесън, наситнени
  • сок от лук
  • 2 чаени лъжички мед
  • 2 чаши вода (500 мл)

Начин на приготвяне:

Изсипете водата в тенджера. Добавете настърган или нарязан джинджифил по желание. Добавете чесъна и след това оставете да заври на среден огън. След това намалете температурата, затворете капака на тенджерата и оставете съставките да врят 5 до 8 минути. Свалете тенджерата от котлона и я оставете леко да се охлади.

Още: Тиквата: Ефективно природно средство при тези заболявания

Прецедете сока в стъклен съд и добавете сока от лука. Добавете още две чаени лъжички мед, разбъркайте добре и го изпийте. Този лек трябва да се приема два-три пъти на ден срещу кашлица със секрети и суха кашлица.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирате със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес