Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чай от картофени обелки: За подобряване на кръвообращението и лечение на камъни в бъбреците

14 юни 2024, 05:55 часа
Реклама

Картофа е сред най-хранителните зеленчуци. Този фантастичен зеленчук, който се използва в стотици готварски рецепти, освен че е вкусен, има и много ползи за здравето на организма.

Но картофената обелка, която погрешно се озовава в кофата за боклук, има още по-значими и полезни стойности за организма. Този сок се препоръчва за хора, страдащи от диабет, сърдечни проблеми, висок холестерол.

Още: Ежедневното пиене на доматен сок може да ви помогне в една много тежка битка

В информацията по-долу ще научите как да използвате сока от картофени обелки за подобряване на кръвообращението и срещу камъни в бъбреците.

Приготвяне на екстракт от картофени кори и употребата му

Приготвянето на сок от картофени обелки е доста лесно. Просто сложете обелките на няколко средно големи картофа с 1,5 кг вода в тенджера и ги оставете да врят около 20 минути. Този екстракт може да се консумира като чай за подобряване на кръвообращението и подуването на крайниците. За тази цел специалистите препоръчват да се пият по една до две чаши чай на ден.

Можете да използвате картофения екстракт и срещу камъни в бъбреците. Измийте картофите с много вода и след това ги поставете в дълбок съд, където трябва да ги държите във водата цяла нощ. На следващия ден ги извадете от водата, като междувременно пиете сока три пъти през деня.

Картофите имат диуретично действие, което означава, че ускоряват отделянето на токсините чрез урината. По този начин те ще премахнат или ще предотвратят образуването на камъни в бъбреците.

Можете да използвате готовия сок от картофените обелки в различни ястия. Това включва: приготвяне на различни супи и ястия, приготвяне на домашен хляб или дори сладкиши.

Още: Различават ли се симптомите на диабета при жените и мъжете

При тестото за хляб сокът от картофи замества водата и прави хляба още по-здравословен, но също така кара хляба да набъбва и да бъде по-мек. При приготвянето на десерти картофеният сок замества млякото.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес