Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те най-големи врагове на токсините

19 юли 2024, 17:53 часа

Вътрешното пречистване е важен процес за възстановяване на здравето. Ако смятате, че почистването на тялото е трудно, истината е, че премахването на токсините е много лесно.

Още: Експерти разкриват: Повишава ли бялото месо нивата на холестерола

Всичко започва с водата и течностите. Можете да обогатите водата с вкусни и хранителни плодове и зеленчуци. Изберете любимия си плод, сложете го в ледена вода, оставете го да престои през нощта в хладилника и пийте през деня за пълно пречистване на тялото.

Вода с лимон, краставица или джинджифил:

  • Лимон: Лимоновата вода е много мощна за пречистване на тялото. Лимоновият сок помага за алкализиране на организма и премахване на токсините. Нарежете лимона на филийки или го изцедете в кана или чаша с вода и пийте.
  • Мента: Ментата придава сладост на водата без нужда от захар. Освен това, тя успокоява стомаха и подобрява храносмилането.
  • Краставица: Водата с краставица не се използва само в естетичните процедури. Ако добавите няколко резенчета краставица във водата, ще се хидратирате ефективно. Освен това, краставицата има много противовъзпалителни свойства.
  • Джинджифил: Със своя пикантен вкус, джинджифилът пречиства тялото, подпомага храносмилането и успокоява стомаха. Нарежете тънки резенчета джинджифил или го настържете и добавете във водата. Можете да добавите повече, ако искате по-силен вкус.
  • За пълен вкус и пречистване можете да комбинирате всички горепосочени съставки в чаша вода с лед.

    Сок от алое вера:

    Вероятно сте чували и чели много за чудесните ползи от алое вера. Знаете ли, че можете да добавите сок от алое вера във водата и да се възползвате от многото му ползи като подобряване на кръвообращението, храносмилането, увеличаване на енергията и премахване на умората?

    Още: Кое е най-подходящото сирене за хората с диабет

    Приготвянето на пречистващата напитка с алое вера е много лесно. Вземете гела от алое вера, като разрежете листото на половина, разтворете го във вода, добавете малко лимон и смесете сока в блендер за една минута. За тази полезна рецепта ви трябват: чаша вода, 2 супени лъжици лимонов сок и две супени лъжици гел от алое вера.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес