Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засадете това цвете в градината си, за да прогоните листните въшки и червеите

11 май 2023, 10:05 часа

Едно цвете може да бъде изключително полезно при контролирането на вредителите във вашата градина, по-специално на листните въшки и червеите. То се отличава като добър зелен тор и защитник на други култури от насекоми.

Цветето, което ще прогони листните въшки и червеите от градината ви

Невенът има няколко значителни предимства: той може да озари вашата градина с пъстрите си цветя и да предпази вашите растения от вредители.

Растението съдържа много алкалоиди и фенолни съединения в листата и стъблата си, които не се харесват на насекомите и ги отблъскват. Благодарение на свойствата си, невенът може да предпази съседните растения от листни въшки и нападения от телени червеи.

Съставката, която всички изхвърляме, а тя прогонва за миг листните въшки и другите насекоми от градината

Засадете повече невен не само между лехите, но и в лехите, където растат културите, които често са атакувани от листни въшки и червеи.

Как правилно да се грижим за невена?

Това цвете предпочита слънчеви места и плодородна почва, но може да расте и върху бедна почва. Засадете невен, така че растенията да не се засенчват едно друго. Не забравяйте да ги поливате редовно.

Като цяло, невенът може да бъде полезен за градината, да помогне за контрола на вредителите. Но също така не е за пренебрегване и декоративната му стойност - той ще внесе цвят в градината ви през целия сезон.

Напръскайте розите само веднъж с това и ще ги спасите от листните въшки

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес