Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ползи от стайните растения: Добавете и във вашия дом

03 януари 2024, 19:16 часа
Реклама

Винаги е чудесна идея да добавите стайни растения към интериора. Те не само ще разкрасят дома ви, но може да се възползвате и от многобройните им ползи. Продължете да четете, за да разберете някои от тях.

Ползи от стайните растения

Подобряват настроението

Доказано е, че зеленият цвят насърчава благосъстоянието и доброто настроение. Зеленината около вас, която да гледате, е естествено средство за повишаване на настроението и със сигурност ще ви успокои, ако сте тревожни или в депресия.

Включване на част от природа във вашия дом е добре за ума и тялото. Отглеждането и грижата за стайните растения ще ви даде възможност да се разсеете от ежедневието и да се насладите на вашата малка градинка.

Основни правила при грижа за стайните растения за най-добър растеж

Грижа кожата

Някои стайни растения могат да помогнат за предотвратяване на сухата сърбяща кожа, тъй като отделят влага в атмосферата. Това помага за запълването на влага, загубена от отоплителните уреди през зимата. А ползите от алое вера за кожата са многобройни и широко известни. Проучете добре ползите от растенията, които сте избрали, за да сте сигурни, че няма да ви повлияят негативно.

Естествено пречистват въздуха

Стайните растения са чудесен избор за пречистване на въздуха у дома. Те действат, като превръщат въглеродния диоксид, присъстващ във въздуха около вас, в кислород, като същевременно могат естествено да помитат частиците прах и да повишат нивата на влажност. Комбинацията от тях е добра, особено за страдащите от алергии.

Отглеждане на Парично дърво: Привлечете пари и късмет!

Повишават производителността

Цветовете на растенията и тяхната зеленина имат успокояващи и оксигениращите способности. Повишават концентрацията и нивата на продуктивност. Изследване от университета Ексетър установи, че стайните растения повишават нивата на производителност с 47%. Успокояващото влияние на околната среда създава положителна работна среда, която повишава способността на човек да се концентрира.

Подобрява съня

Стайните растения подобряват средата за сън с чудесните си цветове и аромат, а и не само това. Зеленият цвят е естествено успокояващ – помага за облекчаване на стреса и безпокойството – това е идеалната комбинация, която ви помага да имате здрав сън.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес