Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 растения, които отблъскват осите

25 август 2023, 19:22 часа

Осите могат да се превърнат в нежелани гости във вашата градина, представлявайки опасност както за вас, така и за вашите плодове. Но има една натурална защита - някои растения, чиято миризма може да отблъсне тези насекоми. Добавете тези растения в градината си и насладете се на безопасно и спокойно пространство, свободно от досадни насекоми.

Как да се отървем от осите в двора – научете този хитър начин

Босилек

Босилекът е не само изключително ароматно растение, но и ефективен при борбата с осите и пчелите. Тяхната непоносимост към миризмата му ги държи далеч от градината. Босилекът също така ще помогне и за прогонване на други нежелани насекоми.

Здравец

Здравецът, със своя ароматен профил, също може да се използва като природен щит срещу осите. Това растение има способността да отблъсне както осите, така и пчелите, които не понасят неговия аромат. Това го прави изключително полезен избор за вашата градина, особено ако искате да я предпазите от нежелани посетители.

Осите ще заобикалят градината ви, ако напръскате с това

Пелин

Пелинът е известен със своята токсичност и специфичен аромат. Неговата силна миризма, която някои насекоми не понасят, го прави отличен избор за защита на градината ви от инфекции и плаги.

Запомнете, че поддържането на тези растения в градината през целия сезон е от ключово значение. Тяхната миризма и свойства могат да бъдат допълнително подсилени с редовни подрязвания и подхранване. Така ще създадете постоянна защитна бариера срещу осите и другите нежелани насекоми.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес