Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР и съдията „убиха“ Дания и пратиха Германия на 1/4-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

30 юни 2024, 00:15 часа

Германия се класира за 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол, което се провежда в страната. Бундестима стори това, след като се наложи с 2:0 над състава на Дания. Двубоят между двата тима бе белязан от спорното съдийство на рефера Майкъл Оливър от Англия, както и това на системата за видеонаблюдение - ВАР.

Реклама

Двубоят бе прекъснат заради градушка

Двубоят започна отлично за отбора на Германия, който стигна до гол още в 4-ата минута. Шлотенбек се разписа с глава след центриране от корнер. Попадението обаче не бе зачетено заради нарушение на Йосуа Кимих, който се опита да направи „заслон“ на своя съотборник и блъсна противников играч. Бундестима продължи да натиска, но така и не успя да преодолее Каспер Шмайхел.

Датчаните отговориха с удари на Кристиан Ериксен и Мееле, които обаче не затрудниха Мануел Нойер. Десетина минути преди края на редовното време на първата част двубоят бе спрян. Причината е, че над Дортмунд се изля силен дъжд и градушка, които не позволяваха доиграването на мача. В крайна сметка, след 30-ина минути, срещата бе подновена. До последния съдийски сигнал на първата част голове не паднаха и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Майкъл Оливър и ВАР изумиха след почивката

Второто полувреме стартира с гол за Дания. Йоаким Андерсен се разписа, след хубав удар със завъртане. Попадението обаче не бе зачетено заради засада. На повторението се видя, че пръстите на датчанина са на 1-2 сантиметра пред петата на последния бранител.

Малко след това пък Германия получи право да изпълни дузпа. След центриране на Раум в наказателното поле на Дания, топката се чукна в палеца на ръката на Андерсен и ситуацията бе разгледана с ВАР, след което Оливър посочи бялата точка. Зад топката застана Кай Хаверц, който не сгреши за 1:0.

В 68-ата минута Бундестима реализира второ попадение. Джамал Мусиала бе изведен отлично сам срещу Каспер Шмайхел и с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата се разписа за 2:0. До края на срещата двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до нов гол така и не се стигна.

По-рано днес Швейцария детронира Италия и изхвърли "скуадрата" от Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес