Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 1 юли 2024 г.

01 юли 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 1 юли 2024 г.

РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ Е КАНДИДАТЪТ ЗА ПРЕМИЕР НА ГЕРБ-СДС. ЕТО КАКЪВ КАБИНЕТ ПРЕДЛОЖИ

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС. Той беше представен от  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на "Дондуков" 2, където получи от президента Румен Радев първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

БОРИСОВ ОТКРЕХНА ВРАТАТА ЗА ПРОМЕНИ И ОБЯВИ: СВАЛЯМЕ КАБИНЕТА, АКО БЪДЕ ИЗБРАН С ТРИК

ГЕРБ ще напусне кабинета ако той бъде избран с "трик" - с гласове на отцепници или с помощта на отсъстващи. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов, след като кандидат - премиерът Росен Желязков прие първия мандат от президента. Борисов заяви, че ако ГЕРБ напусне кабинета, той ще изпълни само няколко приоритета, преди да се отиде на избори.

ПРОФИЛЪТ НА ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ БИЛ ХАКНАТ, НЕ Е ПРИЗОВАВАЛ ЗА ПОДКРЕПА НА КАБИНЕТА "ЖЕЛЯЗКОВ"

Един от основателите на партия "Величие" Ивелин Михайлов обяви, че профилът му в социалната мрежа Х (Twitter, бел. ред.) е бил хакнат и постът за подкрепа за кабинет на ГЕРБ с премиер Росен Желязков е фалшив. 

"РАБОТИ СЕ ДЕН ЗА ДЕН": АНДРЕЙ ЯНКУЛОВ ОТ АКФ С УНИЩОЖИТЕЛНА КРИТИКА ЗА МВР

Безспорно трябва МВР да изясни как точно Евелин Банев-Брендо се е озовал на територията на страната. За една от неговите дейности, която се знае е, че е правил и си е изготвил валидно пълномощно. Тук има доста конкретика около издирването на Брендо, която няма как да бъде коментирана в детайли от външни хора. Това заяви Андрей Янкулов, правен експерт от Антикорупционния фонд пред БНТ. 

"ТЕОРИИ НА ПОБЕДАТА" НА ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ: КЪДЕ Е ЗАПАДЪТ В УРАВНЕНИЕТО? (ВИДЕО)

Теорията за победа на руския диктатор Владимир Путин, според която Русия ще може да напредва в Украйна до безкрайност, ще го стимулира да удължава войната и ще затвърди ангажимента му да унищожи украинската държавност. Такава оценка прави в днешния си анализ американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

THE GUARDIAN ЗА ДЖО БАЙДЪН: ДЕМОКРАТИТЕ ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ КОНТРОЛ ПРЕДИ ДА Е СТАНАЛО ТВЪРДЕ КЪСНО

Изглежда, че демократите в САЩ нямат добри възможности. Въпросът сега е кой е най-малко лошият избор. Избирателите на демократите не искаха Джо Байдън да се кандидатира отново. Почти 70% го определиха като твърде стар, за да изкара още един президентски мандат, когато бяха анкетирани миналата година. В частни разговори много високопоставени демократи и дарители споделиха тези свои опасения. Но тъй като Байдън бе решен да се изправи срещу Тръмп на вота, консенсусът беше те да се обединят около него. Сега, след катастрофалния дебат от миналия четвъртък, партията е в паника. Само четири месеца преди изборите тече луда дискусия за потенциални заместници. Това пише в свой коментар The Guardian.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес