Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинските спецслужби задържаха информаторка на Русия, подготвяла атака срещу Зеленски

07 август 2023, 12:03 часа • 20319 прочитания

Украинските специални служби арестуваха колаборационистка, която събирала информация за военни складове и средствата за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба и ги предавала на руснаците. Бившата продавачка, вербувана от руснаците, подготвяла и ракетен обстрел по време на посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски в Николаевска област като събрала разузнавателна информация за планираната визита и се опитала да установи часа и списъка с места, които президентът е трябвало да посети.

Служителите на специалните служби на Украйна са получили предварително информация за дейността на жената и взели допълнителни мерки за сигурност по време на посещението. А по-късно заловили жената докато се опитвала да предаде нова информация на руснаците, се посочва в съобщение на службите в Телеграм.

ОЩЕ: В Украйна арестуваха проруски агент, вижте колко е получавал за всеки насочен руски удар

Преди да бъде наета от руските окупатори, жената работела като продавачка в магазин на територията на един от украинските военни обекти. Тя събирала информация, като обикаляла Николаевска обларст и заснемала местоположението на различни обекти, които попадали в "задачите й". Освен това тя се опитала да извлече информация и чрез свои връзки, по-специално в социалните институции в региона.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес