Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинци пуснаха в продажба амулет "Златната купюра на Зеленски" за привличане на богатство (СНИМКА)

26 октомври 2024, 23:02 часа • 895 прочитания

След като снощи, 25 октомври, президентът Володимир Зеленски обяви, че подготвя социална програма, с която да раздава на всички украинци, включително децата, по 1000 гривни, предприемчиви негови сънародници от днес вече предлагат нов вид амулет - "Златната купюра от 1000 гривни на Зеленски". Зеленски ще раздава по 1000 гривни на всеки украинец (ВИДЕО)

Според обявата тя действала като магнит за привличане на богатство и късмет и била изработена с 24-каратово златно покритие. Търговците препоръчват да се носи в портфейла, но можело да се съхранява и в сейф, също на нощното шкафче, офисното бюро и т.н. според предпочитанията на клиента.

Темата за 1000 гривни стана широко дискутирана в Украйна като вече има и опасения как тази инициатива на президента може да направи лоша услуга на страната: Украински политик: Раздаването на пари от Зеленски е идиотски популизъм, на Запада няма да се хареса

Междувременно зам.-министърът на икономиката Олексий Соболев поясни, че парите ще могат да бъдат изразходвани за ограничен набор от услуги, включително за плащане на комуналните сметки, също за подкрепа на микро- и среден бизнес или да бъдат дарени на украинската армия.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес