Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синът на вицепрезидент на "Лукойл" в луда гонка с полицията (ВИДЕО)

26 май 2016, 08:51 часа
Реклама

Синът на старши вицепрезидент на руската енергийна компания "Лукойл" Азат Шамсуаров - Руслан, се извини заради опит да избяга от полицията с джип Mercedes Gelandewagen.

Младежът е бил с приятели, като на два пъти са нарушили правилата за движение и когато полицаи поискали да ги спрат, те се опитали да избягат и да се скрият. Руслан Шамсуаров може да остане без книжка след гонката с полицията, при която колата му се движела с висока скорост, излизала дори на тротоара, пресичала тревни площи. Всичко това е заснето във видеоклип, който вече се появи в интернет.

Разкаялият се син на един от най-високопоставените ръководители на "Лукойл" се извинил публично, чрез изявление в интернет за поведението си. "Връщахме се от клуб с моята кола. Позволих си да пийна малко и не седнах зад волана", пише той в обяснението си. След това полицаи се опитали да спрат джипа, но младежите в него не изпълнили нареждането на правоохранителните органи. "Какво стана после - знаете от тв и интернет. Единственото обяснение за нашето поведение е приповдигнатото настроение след посещението на клуба, което по никакъв начин не ни оправдава", разказва той.

Началникът на московската полиция Анатолий Янукин е разпоредил служебна проверка за полицаите, които, по негово мнение, недостатъчно сериозно са наказали виновните за гонката с полицията по московските улици.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес