Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конфискуваха тонове синтетични наркотици в Италия

01 юли 2024, 10:22 часа

Италианските власти конфискуваха повече от 6 тона химически „прекурсори“ от Китай. Те вероятно са щели да бъдат използвани за производството на десетки милиони таблетки MDMA, като екстази, с приблизителна стойност на дребно 630 милиона евро, предава АФП.

Реклама

Още: Австралия легализира екстази и магическите гъби за медицинска употреба

Конфискацията е извършена на летището в Милано по време на проверка на стоки и включва достатъчно химикали за производството на повече от 63 милиона таблетки MDMA. След анализ в лаборатория конфискуваният прах, за който се твърди, че е полиестерно прахово покритие, се оказва PMK - прекурсорен продукт на екстази.

Товарът е трябвало да премине през компания със седалище в Милано, преди да бъде изпратен в Нидерландия. Нидерландските полицаи, с които се свързали италианските им колеги, установили планираната крайна дестинация и иззели десетки килограми PMK, кетамин и хашиш.

Италиански предприемач от Милано е обект на предварително разследване, а двама китайски граждани са арестувани в Нидерландия в рамките на разследвания, проведени със съдействието на европейската съдебна агенция Евроюст, се посочва в съобщение за пресата на италианската митническа полиция, цитирано от БГНЕС.

Още: България е втора в Европа по ранна употреба на наркотици, институциите нехаят

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес