Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

InformNapalm: Взривеният завод в Подмосковието е правил важна система за руските хеликоптери Ка-52 (ВИДЕО)

09 август 2023, 21:38 часа
Реклама

Огромната експлозия в завод "Сергиев Посад" в Подмосковието вероятно не е свързана с инцидент в предприятие за пиротехника.

ОЩЕ: Взривове в завод в Московска област, има ранени (ВИДЕА)

Още когато излязоха данни за големия взрив, заводът беше определен като оптико-механичен. В своя публикация в Телеграм информационната мрежа InformNapalm твърди, че там се произвеждат лазерни прибори за засичане на изстреляни по руските хеликоптери Ка-52 ракети. Точно тези хеликоптери са едно от основните руски оръжия, с които се противодейства на украинската контраофанзива: Руският хеликоптер, който забавя контраофанзивата на Украйна (ВИДЕО)

Отделно, в руски телеграм канали се спекулира, че в завода са се сглобявали руските дронове "Ланцет".

Освен всичко друго, само на 650 метра от завода се намира и отдел на военния комисариат на Московска област, а на 200 метра – сграда на Министерството на вътрешните работи и на това на съобщенията, твърди InformNapalm. Мрежата InformNapalm е създадена от избягал още през 2014 година от Севастопол украинец с псевдоним Роман Бурко и през годините се разраства неимоверно.

ОЩЕ: 52-ма са вече ранените при взрива в завода в Подмосковието, 5-ма може да са под руините (ВИДЕА)

Междувременно се появиха и видеокадри от пожар на военно отделение 73745 в Ставропол. Каква е причината, все още няма яснота.

Гърми и пуши: Удари по руснаците и в Украйна, и в Русия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес