Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бела и Джиджи Хадид даряват 1 млн. долара за семейства в Палестина

02 юни 2024, 08:29 часа • 3932 прочитания

Световноизвестните палестинско-американски модели Бела Хадид и Джиджи Хадид даряват 1 млн. долара на палестинците, съобщи вестник "Sabah".

Представител на Бела заяви пред информационната агенция на Палестинската автономия, че парите са предназначени за равномерно разпределение между четири хуманитарни организации: Heal Palestine, Palestine Children's Relief Fund (PCRF), World Central Kitchen (WCK) и Агенция за подпомагане на палестински бежанци (UNRWA).

Сестрите, чийто баща е палестинският имотен магнат Мохамед Ануар Хадид, неведнъж са изразявали подкрепата си за народа на Палестина.

Още: Слух или истина: Dior замени палестинката Бела Хадид с израелски модел

Позициите на двете сестри за войната в Израел

Снимка: Getty Images

След 7 октомври 29-годишната Джиджи, която е работила като модел за дизайнерски къщи, включително Версаче и Шанел, и е съорганизатор на риалити състезанието "Next In Fashion" на Netflix, написа в Instagram: "Мислите ми са с всички, засегнати от тази неоправдана трагедия, и с всеки ден, в който този конфликт отнема невинни животи - твърде много от които са деца. Изпитвам дълбока съпричастност и сърцераздирателност към палестинската борба и живота под окупация, това е отговорност, която нося ежедневно. Макар да имам надежди и мечти за палестинците, нито една от тях не включва нараняването на евреин", подчерта тя. По темата: Палестинският супермодел Джиджи Хадид с неочаквана позиция за войната в Израел

Още: Смъртни заплахи към семейство Хадид след подкрепата им за Палестина

През май 27-годишната Бела, която през 2022 г. беше обявена за модел на годината от Британския моден съвет и има 29 международни корици на "Vogue", написа в социалните мрежи, че е "съкрушена от загубата на палестинския народ и липсата на съпричастност от правителствените системи по света".

На филмовия фестивал в Кан миналия месец тя носеше червено-бяла рокля, изработена от куфия - традиционна арабска кърпа за глава, обичайна за палестинците, съобщава БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес