Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зла красота: цветя, които не растат до нищо - изхвърлете ги веднага

26 юли 2024, 09:22 часа

Някои растения имат толкова ужасен "характер", че никой не може да се разбира в съседство с тях. Много цветя, макар и да украсяват участъка на вилата, къщата или апартаментът, могат да създадат много проблеми на градинарите. Ето кои са те.

Хибискус

Този храст расте бързо, образува мощна корона и постепенно измества съседите в парцела. Ако отглеждате хибискус в апартамента, опитайте се да не го поставяте в спалнята и кухнята, тъй като може да освободи отрицателна енергия.

Да, да, точно тази енергия! Това е научно доказано от академик Влаил Казначеев: растенията са способни да излъчват енергия в ултравиолетовата област на спектъра.

Кои пролетни цветя за градина е добре да засеем?

Доматите и чушките също са капризни

Опитните градинари знаят, че всички растения се разделят на три групи: донори, вампири и неутрални, и всяка градина трябва да се оформя с оглед на тези свойства. Така например не засаждайте нищо в близост до домати и декоративни чушки - те изсмукват енергията от съседните растения и изтощават почвата.

Трябва да се внимава при засаждането на туя и кипарис - тези храсти също имат тежка енергия и се чувстват много по-добре на открити пространства.

Но не се страхувайте от тези растителни вампири: много от тях имат положителен ефект върху хората, като ги освобождават от прекомерното напрежение и стрес. Ако застанете до малинови храсти, цариградско грозде или гроздови лози, веднага ще подобрите настроението си и дори ще се сдобиете със здравословен апетит.

Фикус и бегония - за градината и офиса

Обърнете внимание на растения като фикус и бегония - през лятото те могат да се отглеждат в градината, но през зимата трябва да се преместят в пренаселени помещения, например в офиса, но не и в къщата. Тяхната уникална способност да абсорбират отрицателната енергия може да нормализира атмосферата на работното ви място. Но в апартамента те могат да предизвикат умора и апатия.

Цветя за засаждане през ЮЛИ в цветната градина

Ако решите да засадите кестен или клен в градината, внимавайте нищо да не расте в съседство. Тези дървета не понасят и други растения. С възрастта енергията на свободно стоящите дървета само ще се увеличава и можете да ги използвате за облекчаване на напрежението и нервността, само като постоите няколко минути с гръб към ствола.

Папратите и бръшлянът могат да бъдат задушаващи

Ако в градинския ви парцел растат борови или смърчови дървета, не се опитвайте да засаждате нищо до тях, тези иглолистни дървета няма да позволят на други растения да отнемат територията им. Не се препоръчва и засаждането на градина или цветна леха в близост до брезова горичка - те ще изсъхнат.

Друго вампирско растение е красивата папрат. В градината се препоръчва да я засадите във висяща кашпа, за да не попаднат корените и издънките ѝ в съседните растения и да ги унищожат.

Говорейки за това, вампирските цветя перфектно абсорбират електромагнитното излъчване от телевизорите и компютрите, така че се препоръчва да ги инсталирате във всекидневната. Така че, ако през есента преместите папрат от градината в къщата, тя ще бъде естествена защита за вас. Но в спалнята тя може да предизвика безсъние и умора.

В опасен съсед може да се превърне и вечнозеленият бръшлян, който всъщност е плевел и само за няколко месеца може да "задуши" близко засадените растения.

Като цяло опасното съседство на цветята се определя най-добре от опита, защото много зависи не само от плана за засаждане, но и от структурата на почвата, количеството тор и страната на светлината, в която се намират.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес