Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо много домакини пържат сапун в тигана? Отговорът ще ви изненада!

13 септември 2023, 13:33 часа

Висок процент от домакините у нас, а и по целия свят, се стремят към съвършенство. Тяхната основна цел е да демонстрират отлични умения над котлона и да поддържат дома си в перфектен вид.

Това не само създава усещане за много повече уют, но и прави така, че дамите да се чувстват удовлетворени от себе си и свършената си работа.

Ако сте домакиня, която се стреми да блесне пред семейството си и да получи висока оценка от гостите си, днес ще ви споделим един трик, за който сме сигурни, че малцина знаят.

Още: И най-загорелият тиган ще бъде почистен с този хитър трик

Истината е, че ако някой по-рано ни го беше казал, трудно щяхме да повярваме, че подобно чудо е възможно.

Наскоро попаднахме на хитрина, свързана с почистването на посудата у дома. Защо обаче това се прави със сапун, тепърва предстои да разберете.

За какво допринася пърженето на сапун в тиган?

По време на готвене на дъното и по стените на тиганите се образуват въглеродни отлагания. Те са трудни за почистване, тъй като повечето материали не позволяват търкане с твърди гъби или ползването на препарати с агресивни частици.

Още: Хитрите домакини винаги слагат в тигана парче от това, когато пържат кюфтета

Съществува обаче един изключително прост и лесен начин, а именно почистването с обикновен сапун за пране. Затаете дъх и бъдете в очакване, защото съвсем скоро предстои да разберете как точно се случва това стъпка по стъпка.

Изберете най-обикновения сапун за пране. Колкото по-изчистен е съставът му, толкова по-добре. Насочете се към възможно най-евтините предложения в магазина.

Настържете сапуна на ситно ренде, след което разпръснете трохите по повърхността на тигана. Налейте малко вода. Количеството определете сами. Имайте предвид, че течността трябва да покрие сапунените стърготини.

Тиганът се поставя на тих огън, като целта е сапунът да започне да се разтваря бавно и постепенно. Около 10 минути са достатъчни за завършването на този процес.

Докато водата се загрява и сапунът се разтваря, вземете обикновена гъба за почистване на съдове и с помощта на нея разпределете сапунената вода по стените на тигана.

След това може да преминете към съществената част, а именно изтъркването на следите, полепнали по повърхността на тигана. Мръсните отлагания се отстраняват за нула време. Само с няколко движения ще видите как вашия тиган е като току-що закупен от магазина.

Пробвайте този трик у дома и ако резултатите наистина ви допадат, не забравяйте да ги споделите със своите приятели.

Надяваме се да сме ви били полезни и от тук нататък да не попадате в ситуация, в която се чудите дали по-лесно не би било за вас да си купите нов тиган, вместо да се занимавате с почистването на стария.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес