Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Усещате ли странни симптоми, когато косите моравата си. Ето защо

16 април 2023, 17:39 часа

Изкосената трева е красива и успокояваща гледка, но може да доведе до проблеми за хората, които имат алергия към нея. Ако усещате симптоми на алергия, когато косите моравата си, може да имате алергия към изкосена трева. В тази статия ще научите повече за това какво представлява алергията към трева и как да се справите с проблема.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АЛЕРГИЯТА КЪМ ИЗКОСЕНАТА ТРЕВА?

Алергията към изкосена трева е вид алергия на дихателните пътища, която се появява при контакт с полени от изкосена трева. Полените на тревата могат да влезнат в носните канали, където те причиняват алергична реакция. Симптомите на алергията към изкосена трева могат да включват кихане, запушване на носа, зачервяване на очите, свръхчувствителност към светлина и дори астматични пристъпи.

Ако сте с такива симптоми, е възможно да имате алергия към влага!

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ИМАМЕ АЛЕРГИЯ КЪМ ИЗКОСЕНА ТРЕВА?

За да разберете дали имате алергия към изкосена трева, трябва да се консултирате с алерголог или лекар. Те могат да направят тестове, за да установят дали имате алергия към трева. Тестовете включват кожни тестове и тестове на кръвта. Ако установите, че имате алергия към изкосена трева, е важно да знаете как да се справите с проблема.

СЪВЕТИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМА

- Избягвайте да косите тревата или бъдете в близостта, когато тя е изкосена, за да намалите контакта с полените.

- Поливайте тревата често, за да намалите концентрацията на полени във въздуха.

- Избягвайте да отваряте прозорците и вратите, когато се коси тревата, за да намалитеколичеството на полените, които влизат в дома ви.

- Използвайте климатик вместо да отваряте прозорците, когато се коси тревата.

Ако имате алергия към ягоди - тези симптоми са налични

- Използвайте пречиствател на въздуха, за да намалите концентрацията на полени във атмосферата.

- Избягвайте да ходите по тревата, когато е изкосена, за да намалите контакта с полените.

- Вземайте антихистамини или лекарства за алергии, които са препоръчани от вашия лекар, за да намалите симптомите на алергията.

Алергията към изкосена трева е разпространена проблем, но може да се справите с него, като следвате няколко съвета. Избягвайте контакта с полените на тревата, поливайте тревата често и използвайте пречиствател на въздуха. Вземайте антихистамини или лекарства за алергии, които са препоръчани от вашия лекар. Със съветите ни ще можете да наслаждавате градината си, без да страдате от алергии. Не забравяйте да потърсите медицински съвет, ако имате симптоми на алергия.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес