Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тънка и сплескана коса: С тези три съвета ще си върнете обема

12 юли 2024, 13:43 часа

Горещият въздух може да се отрази неблагоприятно на скалпа, което води до забавяне на растежа и интензивно падане на косата. През лятото косата изглежда тънка и сплескана, което води до допълнително увеличаване на годините ни. На помощ идват лесни решения, които възвръщат обема и увереността.

Още: 6 лесни начина да бъдете по-щастливи само за 60 секунди

Ускорете растежа с ментов масаж

Горещите температури могат да забавят притока на кръв към космените фоликули и да спрат растежа. Рестартирайте го с масаж на скалпа с мента и кокосово масло, казва дерматологът д-р Ципора Шейнхаус. Ментолът (и движението, с което го втривате) стимулира кръвообращението, за да достави на фоликулите стимулиращи растежа хранителни вещества, а лауриновата киселина на кокосовото масло намалява възпаленията, които пречат на растежа.

За да направите това: Смесете 6 капки етерично масло от мента с 1/2 чаша втечнено кокосово масло. Масажирайте върху влажен скалп; изплакнете. Правете това два пъти седмично, за да постигнете резултати след 30 дни.

Спрете линеенето със сух шампоан за детоксикация

По-рядкото миене на косата води до натрупване на суха кожа, масла и продукти върху скалпа, които запушват фоликулите и водят до линеене. Но напръскването със сух шампоан (например обогатен с въглен), върху сухите корени може да помогне. "Въгленът действа като магнит, за да издърпа остатъците, които запушват фоликулите и предизвикват опадване", казва д-р Шейнхаус. Освен това нишестените агенти в сухия шампоан придвижват нишките нагоре и извън скалпа, за да прикрият редките места и да създадат илюзията за по-плътна коса.

Увеличете обема на корените с тази техника за стилизиране

Постигнете по-плътна коса за една нощ само с малко подготовка преди лягане! Първо, измийте косата, като използвате метода на "обратното изплакване" за кондициониране, преди да използвате шампоан, казва фризьорът на знаменитости Кийа Райт. "Тъй като балсамът има склонност да оставя тежки остатъци, които утежняват по-фините кичури, нанасянето му първо осигурява на косата необходимата хидратация, а измиването с шампоан след това отмива остатъците за по-пухкав вид." След това, преди да заспите, закрепете леко влажните кичури на висока конска опашка с помощта на лента за коса. Това помага за повдигане на корените нагоре, изсушавайки ги в тази позиция, докато спите.

Още: 8 грешки, които допускат жените с тънка коса

Съвет: Ако косата е с дължина до брадичката или по-къса, използвайте подобен начин, като поставите текстилна лента за глава на 2 cm. след линията на косата, след което внимателно я избутайте напред. На сутринта, преди да свалите косата, придайте на прическата вид, като изсушите корените, за да се запази обемът през целия ден!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес