Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специалните камъни, които носят сила и късмет през пролетта

05 април 2022, 13:30 часа

От 20 март настъпи пролетното равноденствие и е време за нов етап от живота ни. Тъй като все още сме в началото му, можем да се възползваме от ситуацията и навреме да встъпим в този период с чисто съзнание и добри намерения. За да пречистите енергията си, за да привлечете силата и късмета към себе си, може да се обърнете към природата и нейните чудодейни камъни. Тях можем да използваме в началото на пролетното равноденствие под формата на аксесоари за дома или бижута. След това може да ги оставите вкъщи за неопределен период. Ето и кои са специалните камъни, притежаващи такава сила:

Кехлибар

Кехлибарът представлява вкаменена дървесна смола, която обаче има силни вибрации и може да ни помогне със стабилното започване на нов етап от живота ни. Нюансите му са топли и слънчеви, каквато е и енергията му – освобождава чакрата на слънчевия сплит, премахва негативизма от нас и ни зарежда с късмет за новите начинания.

Червен яспис

Червеният яспис се смята за един от най-подходящите кристали при преход от един период в друг. Той ни снабдява с положителна енергия и достатъчно сила, за да преминем и да се адаптираме по-бързо. Премахва умората от тялото ни, както и, интересен факт, засилва либидото и смелостта ни не само в отношенията с другите, но и в живота като цяло. Чрез този кристал ставаме по-самоуверени и смело се изправяме пред препятствията от съдбата. Спомага ни по-лесно да се откъснем от миналото и да преминем в новия етап от живота си.

Малахит

Малахитът е мощен камък със зелен цвят, който е известен именно с прераждането, промяната, обновяването, трансформацията. Обагрен в зелено, той символизира израстването ни, новото начало, което поемаме и изобилието, което ни очаква. Малахитът, подобно на червения яспис, също ни помага по-лесно да се откъснем от миналото. Той е подходящ за хора, които са вечно раздвоени, съмняват се и се страхуват да направят крачка напред.

Оникс

Ониксът е изключително мощен камък, който символизира сила и защита. Той изгражда защитна стена срещу енергийните вампири и лошите енергии, които ни изпращат другите. Балансира енергийното ни поле и спомага при борбата с вредните навици например, дава ни сила да подобрим и усъвършенстваме себе си. Благодарение на него имаме енергията да се изправим срещу трудностите, да загърбим миналото и зоната си на комфорт и да се впуснем в ново приключение. Подходящ е за пролетното равноденствие, защото символизира новото начало, прераждането.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес