Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само опитните домакини слагат оцет и сол във всяка стая - ето защо

08 декември 2023, 12:52 часа

Опитните домакини използват сол и оцет не само в готвенето. Те смесват тези две съставки в купичка и я слагат във всяка стая. И в това действие няма нищо необичайно.

Сол и оцет - защо опитните домакини ги слагат във всяка стая

Смес от сол и оцет помага за намаляване на влажността в помещенията и неутрализиране на неприятните миризми. Приготвянето на освежител за въздух със сол и оцет е лесно.

Вземете чаша, сипете една и половина до две супени лъжици сол, добавете една супена лъжица оцет и долейте вода.

Как да определим колко точно сол се слага на киселото зеле?

След това просто поставете чашата с получения разтвор на пода в ъгъла на стаята. След няколко часа стаята ще стане свежа, всички неприятни миризми ще изчезнат.

Защо това работи? Йоните на солта помагат за бързо освежаване на въздуха в затворени помещения, а оцетът е необходим, за да засили този ефект няколко пъти. В резултат на това въздухът ще стане свеж, чист, ще бъде по-приятно да дишате и ще бъде по-лесно да си починете след тежък работен ден.

Опитните домакини използват тази смес и поради още една причина. Те са убедени, че с помощта на тази проста техника ще прогоните цялата негативна енергия! Съставките са достъпни за всеки.

В случая ще са ви необходими:

  • 1 чаша (трябва да е напълно прозрачна)
  • бял оцет
  • морска сол
  • вода

Вземете прозрачна чаша и изсипете морска сол в нея (тя трябва да покрива около една трета от чашата). След това добавете малко количество оцет и напълнете чашата с вода.

Поставете чашата на местата, където прекарвате най-много време и където ви посещават други хора (или където смятате, че има негативна енергия). Оставете чашата на това място за 24 часа.

След един ден проверете дали има промяна във вода. Ако е същата, както сте я оставили, в тази стая няма отрицателна енергия.

Ако водата е преляла или ако са се появили петна по стъклото, тогава има енергийни проблеми. Ако това се случи, повторете процеса отново с нова чаша и продължете да повтаряте, докато стане толкова чиста, колкото сте я оставили. До няколко дни ще усетите резултата.

Само не забравяйте: за да има ефект, чашата трябва да бъде поставена там, където никой не може да я види. И се уверете, че домашните любимци няма да имат достъп до нея!

Още: Оцет и сол - рецептата, която трябва да знае всеки градинар

 

 

 

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес