Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природен лек от 40 зелени ореха: Ето как да го приготвите

19 юли 2024, 06:15 часа

Когато комбинирате зелени орехи с мед, можете да приготвите сироп с много полезни за здравето свойства.

Тази мощна комбинация допринася за физическото и енергийното благополучие. Тя повишава хормоналната активност, има положителен ефект и оказва решителна роля при проблеми с щитовидната жлеза, възстановява клетките и неутрализира отровите в организма.Пресните зелени орехи съдържат големи количества витамин С, йод и много други витамини.

Още: Кое е най-подходящото сирене за хората с диабет

От несварените зелени орехи се прави полезен сироп с мед, който е подходящ за хора с проблеми с щитовидната жлеза, особено в случаите на хипотиреоидизъм, когато щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони.

Тази комбинация от ценни вещества на суровите орехи се прилага и за деца със слабо телосложение и нисък имунитет. В комбинация с мед суровите зелени орехи имат положителен ефект при анемия и подпомагат прочистването на черния дроб, стомаха и кръвта.

Този сироп е полезен и за щитовидната жлеза и нейните функции, заболявания на гърлото и дихателните пътища. Сиропът е особено полезен при бронхит, подобрява имунната система, облекчава проблемите, причинени от менопаузата, затлъстяването и хроничните респираторни заболявания.

Как се приготвя сироп със зелени орехи

Необходими съставки:

  • 40 пресни зелени ореха
  • 1 кг. качествен мед

Начин на приготвяне:

Добре измийте младите орехи. След това ги подсушете и ги нарежете на четири части. Използвайте ръкавици, когато режете зелените орехи, за да не си изцапате ръцете. Поставете всички нарязани парчета в голяма стъклена купа и добавете меда. Затворете плътно съда и го оставете на слънчево място за 1 месец. Веднъж седмично разклащайте и обръщайте съда с дъното нагоре.

Ядките ще отделят полезното си съдържание, което ще придаде на меда тъмен цвят. Плътността на меда също ще се промени. След като периодът от 1 месец изтече, трябва да извадите парчетата ядки от съда.

Полученият сок е лечебен за организма. Съхранявайте сиропа на хладно и тъмно място. През горещите дни можете да го съхранявате и в хладилника, но не и във фризера.

Начин на употреба:

Доза за възрастни е една чаена лъжичка на ден, за предпочитане сутрин на празен стомах. За деца на възраст над 5 до 10 години можете да използвате половината от дозата за възрастни.

Още: 4 ползи за организма на любителите на бира

Тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите на вашия лекар и няма за цел да обхване всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Възможно е тази информация да не отговаря на специфичните ви здравословни обстоятелства. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес