Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Принадлежностите, които са ви необходими в двора

08 май 2023, 11:32 часа

Когато става въпрос за проектиране на двора, трябва да се вземат предвид много неща. От цветята, които засаждате, до мебелите, които избирате, всяко решение играе роля за създаването на красиво и функционално външно пространство. Но помислили ли сте за аксесоарите, от които се нуждаете в двора? Тези малки щрихи могат да окажат голямо влияние върху цялостния вид и усещане на вашия двор.

1. Външно осветление

Външното осветление е чудесен начин да придадете атмосфера на двора си. Независимо дали искате да създадете уютна атмосфера за вечеря или да осветите пътеките си за безопасност, има много видове варианти за външно осветление. Не се колебайте да изберете и ултразвуков кучегон, който ще ви помогне да не влизат външни кучета в двора ви, както и ще успявате да поддържате трайна тишина, без кучешки лай.

2. Градински статуи

Градинските статуи могат да добавят нотка на причудливост или елегантност в двора ви. Има много стилове, от които да избирате - от класически гръцки статуи до модерни произведения на изкуството. Обмислете темата на двора си и изберете статуя, която я допълва. Забавното градинско джудже може да придаде индивидуалност на семейния двор, докато спокойната статуя на Буда може да създаде мирна атмосфера.

3. Хранилки за птици

Хранилките за птици са чудесен аксесоар за всеки двор, особено ако обичате да наблюдавате птици. Те се предлагат в различни стилове - от обикновени хранилки с тръбички до декоративни къщички за птици. Те не само привличат птиците в двора ви, но и им осигуряват източник на храна през студените месеци.

4. Килими на открито

Килимчетата на открито могат да добавят цвят и комфорт към вашия вътрешен двор или тераса. Те се предлагат от различни материали - от издръжлив полипропилен до меки тъкани. Килимите на открито могат също така да помогнат за определяне на зоната за сядане и да я направят по-уютна.

5. Камина за огън

Камината за огън е чудесен аксесоар за всеки двор, който осигурява топлина и атмосфера през хладните нощи. Предлагат се в различни стилове и размери - от преносими метални огнища до постоянни каменни конструкции. Огнената придобивка може да бъде и централна точка на двора, създавайки място за събиране на приятели и семейство.

6. Вятърни камбанки

Вятърните камбанки добавят успокояващ звук в двора ви, създавайки спокойна атмосфера. Предлагат се от различни материали - от метал до стъкло, и могат да бъдат окачени на дървета, перголи или други конструкции. Вятърните камбанки могат да придадат и декоративен вид на двора ви, като много от стиловете се отличават със сложни дизайни и цветни акценти.

7. Завеси на открито

Външните завеси могат да осигурят сянка и неприкосновеност на личния живот на вашия вътрешен двор или тераса. Предлагат се в разнообразни цветове и модели - от плътни неутрални цветове до смели щампи. Външните завеси могат също така да придадат елегантност на двора ви, като много стилове се отличават с леки материи и сложни детайли.

8. Саксии

Саксиите са чудесен аксесоар за всеки двор, който добавя цвят и текстура към външното пространство. Предлагат се от различни материали и размери - от обикновени саксии от теракота до големи декоративни урни. Саксиите могат да се използват и за създаване на вертикална градина, като добавят зеленина към стени и огради.

Като цяло добавянето на аксесоари в двора може да подобри неговата красота и функционалност, затова не се колебайте да разгледате стоки на едро онлайн. Има много възможности за избор - от външно осветление до вятърни камбанки. Когато избирате аксесоари, вземете предвид личния си стил и темата на двора и се забавлявайте, като създадете пространство, което отразява вашата индивидуалност и подобрява преживяването ви на открито.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес