Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преборете бъбречните инфекции с помощта на тези природни средства

23 октомври 2024, 15:38 часа

Инфекциите в бъбреците и тези в пикочните пътища са значително разпространени, особено през есента. Инфекциите започват от бъбреците към пикочните пътища, като се проявяват с болка, треска и парене.

Още: Започвайте деня си с тези 4 навика, за да подсилите здравето си

Проблемите с инфекциите не трябва да се пренебрегват, защото те отварят пътя за други здравословни проблеми. Първата стъпка в случай на инфекция е да пиете колкото се може повече вода и течности, за да изхвърлите бактериите от тялото.

Един от най-добрите сокове срещу тези инфекции е сокът от нар, който е богат на антиоксиданти.

Здравословни стойности на нара

Според данни от специалисти, нарът е богат на витамин С и антиоксиданти, които играят съществена роля в предотвратяването на натрупването на бактерии в бъбреците и пикочните пътища. Витамин С укрепва имунитета и го прави по-способен да се бори с бактериите, докато антиоксидантите премахват токсините. Силната имунна система осигурява по-бързо възстановяване от тези инфекции.

Как да използвате сок от нар срещу инфекции

За здравето на бъбреците и пикочните пътища експертите препоръчват да ядете нар или да пиете сока от него всяка вечер след вечеря. Редовната консумация на сок от нар повлиява положително на симптомите на инфекции и резултатите се забелязват много бързо.

Други начини за лечение на инфекции

В допълнение към нара, хората, които често са засегнати от инфекции на пикочните пътища, могат да използват някои природни средства, които осигуряват ефективно лечение на проблема.

Лимоновият сок е един от тях. Лимонът е много богат източник на витамин С и антиоксиданти, които създават алкална среда в тялото. Лимоновият сок потиска растежа и развитието на бактериите и насърчава уринирането. Той насърчава елиминирането на опасните токсини от пикочните пътища.

Още: Направете си богата на пробиотици, супер хранителна напитка за детоксикация само с три съставки

Сокът от червена боровинка предотвратява развитието на лоши бактерии в пикочните пътища. Елиминира токсините и предотвратява повторната поява на инфекция.

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес