Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Последствията от пластичната хирургия, за които лекарите мълчат

27 септември 2024, 18:00 часа

Когато се обръщаме за помощ към хирурзите, ние искаме да имаме идеално тяло и понякога дори не мислим как нещо може да се обърка. Но има три странични ефекта от пластичната хирургия, за които лекарите мълчат.

Първият страничен ефект от пластичната хирургия е качеството на конците. Противно на общоприетото схващане, много малко зависи от хирурга в тази ситуация. Ако лекарят е използвал висококачествени материали, внимателно е зашил постоперативни рани и е спазвал всички правила, при равни други условия, заздравяването ще настъпи без никакви проблеми. Но много пациенти, поради техните соматични характеристики, са склонни към образуване на атрофични белези.

Добрите специалисти често провеждат следоперативно лечение заедно с козметиците, тъй като разбират колко е важно да не оставяме клиентите сами с промененото им тяло.

Още: Пластичната операция, която възвръща младежкия външен вид: Всичко за блефаропластиката

 

Вторият отрицателен страничен ефект е промяна във формата на тялото след операция за контуриране. Най-често това се дължи на факта, че пациентът не спазва диетата и препоръките на лекаря за следоперативно възстановяване.

Най-просто казано, когато правим пластична хирургия или липосукция, резултатът от интервенцията и нейната дълготрайност зависят освен всичко друго и от начина на живот, който човекът ще води след операцията. Ако не преразгледате начина си на живот след интервенцията, работата на хирурга ще отиде на вятъра и няма да видите желания резултат.

Нестабилността на теглото или внезапното наддаване на тегло след операцията ще доведе до неприятни странични реакции, свързани с материала за зашиване. Там всичко е възможно - от разтягане на тъканите до възпаление.

Още: Пластичната операция, която възвръща младежкия външен вид: Всичко за блефаропластиката

Третият тип неблагоприятни реакции след пластична хирургия са нарушения на правилата за рехабилитация. Най-разпространената заблуда сред пациентите е, че ще получат желания резултат веднага след интервенцията. Много хора смятат, че ще заспят под упойка на операционната маса и след това ще се събудят с тялото на мечтите си.

За съжаление, медицината не е магия и за да влязат в желаната форма, живите тъкани изискват време и правилно възстановяване.

Хирургът призова да се приеме за факт, че в първите дни, седмици и дори месеци след операцията желаният резултат няма да бъде видим. Ще дойде само след пълно излекуване, когато всички процеси се нормализират.

 

Още: Пред пластични хирурзи: Папа Франциск похвали естествената красота

Две важни неща, които трябва да запомните, когато говорим за нежелани реакции след пластична хирургия

Първо, винаги помнете, че добрият лекар няма да се стреми да осакатява пациент. Като отидете в висококачествена клиника и се свържете с хирург, вие не просто ще получите услуга за подобряване на тялото. Ще установите свещена връзка между себе си и лекаря, който е дори по-заинтересован от вас от успеха на операцията. Следователно доверието трябва да бъде в основата на вашата връзка.

Второ, не бързайте. Бъдете готови за известна болка в първите дни след пластичната операция. Няма нужда да се страхувате от тях - лекарят успешно облекчава болката с помощта на лекарства и ще ви помогне да изберете компресионно облекло, което ще облекчи състоянието ви.

 

Още: Топ 5 проблема, за които трябва да отидете не на козметик, а на пластичен хирург

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес