Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подредете апартамента си: 6 начина, които наистина работят

01 април 2024, 21:07 часа
Реклама

Вашият дом е място, където трябва да се чувствате спокойно и комфортно. И ако навсякъде има планини от стари вещи, не е ясно къде да търсите това, което ви трябва, или атмосферата просто е станала депресираща, време е да започнете да пренареждате дома си.

Да се отървавам от всичко старо и безполезно лесно и полезно, следвайте тези правила :

1.       Всяко нещо трябва да има своето място. Това звучи доста очевидно, но всъщност наистина помага да разбиете нещата. Купете удобни органайзери за съхранение, контейнери за храна и кошче за отпадъци за хартия. Когато наоколо има неща, които поддържат реда, не искате да ги пълните с боклуци.

2.       Не пазете нещата от съжаление. Всеки от нас има дрехи, които отдавна събират прах в шкафа, или предмети от бита и подаръци, които изобщо не използвате. Всичко това може да бъде продадено, подарено или просто изхвърлено.

Топ 10 идеи за бързо почистване на дома

3.       Изхвърлете торбичките. Това ще освободи същото това чекмедже за ценни предмети от бита. Освен това всички ненужни чанти също могат да бъдат изхвърлени - защо имате нужда от такива безполезни неща

4.       Сменете старото с ново. Ако знаете, че блузата ви отдавна е закъсняла за пенсиониране, тогава не я закърпвайте, а купете нова. Този навик ще ви помогне безмилостно да се отървете от всичко, което вече не носи никаква полза.

5.       Не купувайте много. Помислете 2-3 пъти преди да направите следващата си поръчка в онлайн магазин.Направете същото с всички останали импулсивни покупкиНаистина ли имате нужда от това или можете да го подарите, продадете или просто да го изхвърлите

6.       Разчиствайте редовно. Направете си правило да преглеждате нещата в рамките на определен период от време. Например в началото на всеки сезон. Това ще ви помогне да направите пространството около вас още по-чисто.

7 трика за идеално чист дом

Според психолога Фейт Коулман, безпорядъкът наистина има пагубен ефект върху здравето ви.

Преценете сами, ето до какво води бъркотията:

·         влошава паметта;

·         разваля хранителните навици;

·         намалява контрола върху реакциите;

·         повишава риска от развитие на афективни разстройства;

·         пречи на концентрацията и вземането на решения;

·         потиска креативността, намалява производителността и източва енергия.

Между другото, изследвания показват, че бъркотията в къщата се отразява по-зле на жените. Те изпитват повишени нива на хормона на стреса кортизол и повишени симптоми на депресия. Освен това, връзката остава, дори ако жената се справя добре в личния си живот.

Но бъркотията не оказва такова влияние върху мъжете. Изследователите предполагат, че жените може да се чувстват по-отговорни за поддържането на дома.

Почистването на къщата може да се превърне в истинска тренировка! Така ще освободите място и ще помогнете на фигурата си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес