Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-млада кожа с тези летни храни!

03 август 2021, 16:10 часа

През лятото нито ни се ядат, нито трябва да ядем по-тежки храни и за това посягаме основно към доматите, краставиците, дини, пъпеши и много свежи напитки и основно - вода! Те ни освежават, засищат и действат добре на тялото ни, особено в тежките жеги.

Но има някои, които са още по-полезни, защото влияят добре и на кожата ни, като й помагат да изглежда по-млада, свежа и нежна. 

Списък на супер полезни храни

Вижте кои са те! 

1. Ананас

Сладкият ананас помага на тялото да гори мазнини и ни дава много важни витамини, като витамин С, витамин А, калций, фосфор и фибри. Той хидратира тялото и кожата, а редовната му консумация директно се отразява върху свежестта на кожата.

2. Тиквички

Да, те имат много вода, което ги прави полезни за хидратацията, но освен това в тиквичките има и много манган, който спомага производството на колаген, който пък от своя страна помага на еластичността на кожата и младото й излъчване. 

3. Морски дарове

Едни от най-полезните неща, които можем и трябва да консумираме са морските дарове. Независимо дали ще е само риба, или ще разнообразяваме и с други по-екзотични ястия, те са изключително полезни и за нашата кожа. Богати са на омега-3 мастни киселини, които се борят успешно с подуването и зачервяването, а липсата им се забелязва първо според косата, ноктите и кожата. За гладка и мека кожа, омега-3 помагат изключително.

7 полезни храни, които може да са опасни

4. Червени чушки

Антиоксидантите и каротеноидите в червените пресни чушки, са страхотни помощници срещу появата на бръчки и в поддръжката на кръвообращението. В тях също се съдържа и много витамин С.

5. Кокосово масло

Много удобното кокосово масло, което можем да ползваме, както за външна, така и за вътрешна употреба, е добър помощник във възстановяването на кожната тъкан и хидратацията на кожата.

6. Различните полезни семена 

Витамин Е, който се съдържа в повечето от тях, помага много за гладката и по-здрава кожа, а и можете да ги добавяте почти навсякъде в менюто си и дори да го правите по-вкусно, освен по-полезно.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес