Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От този тип приятели никой няма нужда

16 юни 2022, 08:08 часа

Приятелството е нещо, без което не можем в живота си. Всеки човек се нуждае поне от един приятел, на когото да се опре при нужда, да споделя щастливи и не дотам приятни моменти, да създават спомени заедно и т.н. В днешно време обаче, както и с всичко друго, и приятелството бива осквернено - то става все по-фалшиво, все по-предателско, зараждат се повече интриги и дори много хора избират приятелите си “по джоба”. Но днес ще си говорим за видовете приятели, които винаги са съществували, и за които обаче не бива да страдаме, ако напуснат живота ни.

Ето и типовете приятели, от които нямаме нужда в живота си:

Сещат се за вас само когато им трябва помощ

Така познатите “използвачи”. Те винаги намират оправдание за това, че не ви търсят - твърде заети са, имат много проблеми в личен план, не общуват с никого и т.н. В един момент обаче ви позвъняват и без никакви задръжки ви молят за определена услуга. Има и малко по-хитри, които от време на време се сещат за вас и ви питат как сте, защото знаят, че все някога ще им се наложи да се възползват от вашата помощ и услуги. Опитайте се да стоите възможно най-далеч от такива хора. 

Приятели само за “маса”

Търсят ви само когато трябва да излизат навън, а нямат компания. Те търсят само забавление във вашата компания, няма да са до вас, когато изпитвате трудности, имате нужда от сериозен разговор, подкрепа и др. За тях приятелството ви е само пиене и излизане по купони.

Любопитните за живота ви, но потайни за техния

Тези приятели също не са особено полезни за вас. Искат да знаят всичко, което се случва в живота ви, но ако вие ги попитате нещо за техния - няма да ви споделят и думичка. Те се стремят да извлекат максимално информация например за любовния ви живот, а след това не е изключено да я споделят и с някого друг. Ако ви разпитват дори когато виждат, че не ви е приятно - избягвайте контакти с тях.

Несъобразителните

Има някои приятели, които умишлено ви злепоставят пред другите или ви разпитват за неща, които знаят, че ще ви разстроят. Не бихме нарекли такъв човек приятел.

Този, който ви дърпа назад

Когато види, че прогресирате и сте по-успешни от него, той може умишлено да ви дава неправилни съвети, да ви разубеждава и т.н. От завист просто ви дърпа назад. Ако приключите отношенията си с такъв приятел, ще видите колко по-добре ще върви животът ви.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес