Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никой крем за лице НЕ действа, ако не спазвате тези 5 правила

08 февруари 2021, 11:01 часа
Реклама

За да може един козметичен продукт да действа точно както е описано от производителя, е важно не само да го използвате правилно, но и да спазвате правилата за неговото съхранение. За да удължите срока на годност на дневен или нощен крем, за да не загубите полезните свойства на продукта, вземете под внимание тези 5 правила.

1. Нека да е далеч от слънцето

Ако кремът е изложен на пряка слънчева светлина, това ускорява разграждането на компонентите против стареене, които са толкова важни в състава. Ето защо козметиката за грижа за кожата трябва да бъде поставена на тъмно, в противен случай интензивността на ефекта на ретинола и витамин С значително ще намалее. Също така, когато купувате, е по-добре да дадете предпочитание на продуктите в непрозрачна опаковка.

КАК ДА МИЕТЕ ЛИЦЕТО СИ ПРАВИЛНО

2. Придържайте се към температурата

Най-добре е кремът да се съхранява при температура от  10 - 25 ° C, така продуктът няма да се развали бързо. Ако кремът е изложен на резки температурни промени, съставките му няма да могат да запазят изцяло първоначалните си свойства, в резултат на което ефективността на крема ще намалее.

Можете да приберете крема в хладилника, но определено не е нужно да го слагате на много студено. Леденият въздух също има негативно влияние върху активните компоненти на крема. Съхранявайте крема във вратата на хладилника и извадете преди директна употреба.

3. Далеч от парата

Момичетата са свикнали да съхраняват козметични продукти на рафта в банята или на пералнята. Всичко би било наред, но парата в банята също влияе негативно върху активността на описаните компоненти. Той може да унищожи формулата на крема и тогава определено не си струва да чакате някакъв резултат след прилагането му.

Ако съхранявате крема в банята, поставете го в отделен шкаф. Трябва да има постоянна температура, влажност, защита от слънчевата светлина.

4. Затворете добре бурканчето

Затворете контейнера внимателно, след като използвате любимия си крем за кожата. Продуктът не трябва да влиза в контакт с кислорода. Ако в него попаднат бактерии или прах, това значително намалява ефективността му, води до увреждане и унищожаване на формулата. Не изхвърляйте капака - това е допълнителен слой за защита на крема от неблагоприятното въздействие на факторите на околната среда.

5. Не носете крем в чантата си

Често момичетата имат подвижна козметична чанта, която винаги е под ръка. Струва си да се каже, че постоянното транспортиране на крема влияе върху неговата формула и може да доведе до неговата промяна. Промени в температурата, влажността - всичко това може да доведе до откровено разочарование от любимия ви продукт.

Изберете висококачествена козметика, съхранявайте я правилно и се наслаждавайте на резултатите, които получавате.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес