Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НЕ правете това през следващите 3 дни, за да не си навлечете лош късмет

25 октомври 2024, 22:32 часа

През следващите 3 дни не трябва да миете прозорци, да перете или чистите и да се занимавате с домакинска работа, за да не си навлечете лош късмет.

Според лунния календар има дни, в които е по-добре да не се занимавате с градинарство, да не правите важни неща, да не се подстригвате и да не планирате манипулации, свързани със здравето ви. Нумеролозите също подчертават, че има дати, които са силно енергийни и могат драматично да повлияят на живота ни, така че тези дни трябва да се използват максимално. И също така има ​​дни, в които е по-добре да не правите нищо, защото няма да доведе до положителни резултати. 

В кои дни е забранено да се извършва домакинска работа до края на октомври?

Според астролози на 26, 27 и 28 октомври тази година нищо не може да се прави. Според лунния календар тези дни се считат за неблагоприятни за почистване или пране. Дори най-простите действия могат да доведат до проблеми с парите или здравето. Също така не си струва да планирате нещо важно в тези дни, защото планираното няма да има желания резултат.

Най-щастливите дни през ноември за всяка зодия

Най-благоприятните дни за домакинска работа ще бъдат 28, 30 и 31 октомври. Ако в тези дни подредите дома си, ще привлечете щастие и благополучие.

Освен това на 26 октомври отбелязваме големия християнски празник Димитровден. Както на всеки църковен празник и този ден църквата забранява извършването на домакинска работа. Забранено е прането, чистенето, подреждането на дома, шиенето, плетенето, бродирането. Забранява се и извършването на полска работа. На празника е разрешено единствено приготвянето на ястията за празничната трапеза.

Задължително на нея се слага месо - според традицията най-добре това да е пилешко или овнешко. На този ден се е извършвало и окончателното разплащане с ратаите за свършената работа през летния сезон. 

Според вярванията този ден се свързва и с друго поверие за дома, което показва каква ще бъде годината за семейството. Ако първият човек, който прекрачи прага на дома е богат, годината ще е богата и успешна. 

Също така на този ден е разрешено да се ходи на гости без покана. Но е задължително да се занесат бели цветя с червена връв. Бялото символизира мека зима, а червеното здраве и благополучие.

Какво се прави на Димитровден за късмет?

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес