Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Направете това и картофените люспи ще падат сами

24 март 2023, 16:36 часа
Реклама

Домакините са жадни за най-различни трикове, които да прилагат в кухнята си. Ако не сте наследили тайни и хитрини от вашите баби и майки, то трябва сами да достигнете до тях.

Картофите са сред най-често използваните продукти в кухнята. Добрата новина е, че с тях можем да си приготвим редица ястия, от вкусни, по-вкусни. Какво ще кажете за картофени кюфтенца или пухкаво картофено пюре, с което да гарнирате сочен стек?

Дали обаче ви се занимава да отделяте не малко време, в което да белите картофите? Това не е трудоемко, но пък смело можем да кажем, че е в графата на досадните неща.

ТРИК, с който рибата никога повече няма да залепва на скарата

Днес ще споделим с вас един трик, благодарение на който ще успеете да обелите картофите за отрицателно кратко време. В професионалната кухня задължително си служат с него, защото по този начин пестят не само време, но и нерви.

Как да обелим картофите за нула време?

Това, което се изисква от вас да направите, е да потопите картофите във вряла вода за 30 секунди. След това трябва да ги прехвърлите в студена вода. 30 секунди по-късно може да преминете към самото белене на картофи.

Не е нужно да полагате никакви усилия, понеже разликата в температурата помага за отделянето на обвивката от зеленчука.

Има още един трик, който ще споделим. Напълнете съд с вода и в него поръсете една – две лъжици сол. Оставете картофите да се киснат за 20 минути и след това може да преминете към беленето им.

Надяваме се, че сме ви били полезни. Не забравяйте следващия път да пробвате един от тези два трика. Ако резултатите ви харесват, споделете тайната си с вашите приятели.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес