Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите евтини дестинации в Европа, които да посетите тази година

02 август 2023, 15:22 часа
Реклама

Европа е континент, пълен с богата история, зашеметяваща архитектура и интересна култура. Има толкова много дестинации, които си струва да посетите. Пътуването из континента обаче може да бъде скъпо начинание, с високи разходи за настаняване, транспорт и храна. Не се страхувайте! Има много достъпни места в Европа, които няма да занулят банковата ви сметка, ако ги посетите. Ето нашите най-добри избори за бюджетни европейски дестинации.

Западната част на Балканите

Западният Балкански регион, който включва страни като Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина, често е пренебрегван от туристите, но предлага някои от дестинациите с най-добро съотношение цена/качество в Европа. Тези страни предлагат уникална смесица от източноевропейски и западноевропейски култури, със зашеметяващи пейзажи, вкусна кухня и много история и култура за изследване. Настаняването и храната също са много по-евтини, отколкото в Западна Европа, което го прави идеална бюджетна дестинация.

Как правилно да планираме следващото си пътуване

Португалия

Португалия е фантастична дестинация за пътешественици с ограничен бюджет. С мек климат, красиви плажове и исторически градове, Португалия предлага набор от дейности за всеки вкус. Лисабон, столицата на страната, има много възможности за настаняване на достъпни цени и е пълен с история и култура, от тесните улички на квартал Алфама до зашеметяващата архитектура на кулата Белем. Португалия е известна и с вкусната си храна и вино, което е достъпно дори в най-туристическите райони.

Будапеща, Унгария

Будапеща, столицата на Унгария, е един от най-достъпните градове в Европа от ценова гледна точка. Неговата зашеметяваща архитектура, термални бани и оживен нощен живот го правят идеална дестинация за туристи с ограничен бюджет. Градът предлага и много безплатни дейности, като разглеждане на историческия квартал Castle District или разходка по бреговете на река Дунав. Настаняването и храната също са много достъпни, с много възможности за пътуващите с ограничен бюджет.

Европа може да е известна с високите си разходи за туристите, но има много достъпни дестинации за пътуване, които предлагат невероятна стойност за парите, които ще похарчите. Така че стягайте куфарите си и изследвайте препоръчаните от нас места!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес