Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите билкови чайове срещу астма

19 септември 2024, 14:06 часа

Билковите чайове са необходими за възстановяване на енергийните нива, за укрепване на имунитета, но и за борба с астмата.

Билковите чайове са много богати на антиоксиданти и витамин С, което ви помага не само да укрепите имунната си система, но и да останете здрави. По-долу ще намерите списък с най-добрите билкови чайове за хора, страдащи от астма.

Още: Учени изследват: Как чаят от лайка влияе на диабета

Чай от джинджифил

Тази мощна подправка е богата на биоактивни съединения, които успокояват възпалението, облекчават повръщането и понижават нивата на кръвната захар. Джинджифилът помага и срещу симптомите на астма, защото се бори с възпалението на дихателните пътища.

Зелен чай

Тази много популярна напитка е богата на антиоксиданти и хранителни вещества, които помагат не само срещу затлъстяването, но и намаляват риска от диабет тип 2, сърдечни заболявания и някои тумори. Последните проучвания показват, че зеленият чай може да облекчи симптомите на астма.

Черен чай

Този чай има по-дълбок аромат и вкус и съдържа кофеин, който успокоява дихателните пътища и в умерени нива подобрява белодробната функция. Този чай осигурява временно облекчаване на симптомите на астма. Освен всичко друго, намалява риска от сърдечни заболявания и диабет тип 2.

Чай от евкалипт

Този чай се приготвя от листата на евкалиптовото дърво, което е богато на мощни антиоксиданти, които помагат за облекчаване на симптомите на астма. Тези антиоксиданти намаляват възпалението, производството на секрети и отварят дихателните пътища.

Чай от женско биле

Едно от най-популярните приложения на женско биле е срещу настинки и кашлица. Подпомага отделянето на секрет при бронхит и действа успокояващо на лигавицата. Женското биле извлича повече от 400 съединения, които насърчават клетките, които играят критична роля в контролирането на имунните отговори.

Още: Природни средства: Тиквено семе срещу вируси, ето как да го използвате

Чай от копър

Чаят от копър е много известен в народната медицина. Има стойност при лечение на проблеми с храносмилането, стомаха и треска. Чаят от копър може да ви помогне да отслабнете по-бързо, но от друга страна се бори много ефективно с възпалението и прочиства дихателните пътища.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес