Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Метод, с който мазнините ще се стопят пред очите ви

08 юни 2024, 14:11 часа
Реклама

Само редовните хранителни навици ще ви помогнат да останете във форма. Временните радикални диети могат да дадат същите временни резултати и в същото време да съсипят здравето ви.

Въпреки това, има някои начини не само да постигнете мечтаната фигура, но и да допринесете за собственото си дълголетие.

Вашето тяло се нуждае от това

След 30 години, ако не се направи нищо по въпроса, човек губи до 5% от мускулната маса на всяко десетилетие. Заради това тялото става по-отпуснато и по-слабо.

Физическото обучение ще помогне да се избегне това. Освен това, има още едно важно условие за стройно и силно тяло – достатъчно количество протеини в менюто.

Отслабване без глад - 5 храни, които помагат

Какво казват учените?

Лекарите обикновено твърдят, че жените над 19 години се нуждаят от 45 грама протеин на ден, а мъжете от 55 грама. Въпреки това, учените са убедени, че това е твърде малко за оптимално здраве, особено за хора над 60 години. И все повече изследвания подкрепят тази теория.

Така тайванските учени установиха: ако ядете повече от 45-55 g протеин, можете да постигнете талия на оса, да напомпате мускули и дори да намалите нивата на холестерола в кръвта.

В проучването 98 души над 60 години, повечето от които жени, са разделени на две групи. Членовете на една от тях трябвало да променят менюто си: учените предложили да добавят към диетата си ежедневна супа, съдържаща 30 g протеин. Средно количеството протеин, консумирано от субектите, се увеличи до 90 g на ден.

В допълнение, те също били помолени да правят около девет минути упражнения за съпротива на ден и да се придържат към този нов режим в продължение на три месеца.

В резултат на това се оказва, че по време на експеримента доброволците са успели да намалят талията си с 2 см, да увеличат силата на захващане, скоростта на ходене, както и да намалят нивото на „лошия“ холестерол.

Как се пие чай от дафинов лист за отслабване?

Как работи?

Протеинът ви помага да отслабнете, защото ви кара да се чувствате сити по-дълго. Когато ядете повече протеини, вие сте склонни да ядете по-малко храни, богати на мазнини и бързи въглехидрати, което има положителен ефект върху вашето здраве.

Как да ядем повече протеини?

Трябва да си създадете навик да започвате сутринта си с две яйца. Без значение дали предпочитате бъркани яйца или твърдо сварени, тази закуска ще ви осигури около 14 грама протеин. Ако добавите пушена сьомга или малко бекон, за да е по-засищащо, можете да достигнете 30 г протеин само на едно хранене.

Друг вариант за ранна закуска е кисело мляко с ядки. Само 200 г ядки ще ви дадат 25 г протеин. Освен това, такава закуска ще ви засити до обяд.

На обяд месото или рибата могат да ви заредят с протеини. Можете да определите идеалната порция с помощта на дланта си: парче с такъв размер може да ви осигури приблизително 30 g протеин.

Ако сте вегетарианец, тогава бобът и лещата са подходящи алтернативи. В 200 г сварена леща се съдържат около 20 г протеин. И ако имате проблеми с получаването на достатъчно протеини в диетата си, можете да добавите протеинови блокчета и напитки.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес