Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любими дестинации, които да посетите отново през 2022-ра

20 декември 2021, 18:10 часа

Има някои дестинации, които си струва да бъдат посетени отново. Следващата година ни дава идеална възможност за това. В този материал ще споделим с вас класически места, които ще видим отново през 2022-ра година. Надяваме се нашето вдъхновение за пътуване да ви осени и вие също да се насочите към тях. 

Рим

Базиликата "Свети Петър". Снимка: Bernd Marx / Pixabay

Определено първата ни спирка ще бъде вечният град. Рим е изключително приятно място и се струва да се види от всеки. Ние винаги с удоволствие се връщаме там, за да го преоткрием. Всяко посещение ни носи нови спомени и интересни преживявания. Ако ходите за първи път е добре да се фокусирате върху популярните места, а при последващи посещения да се потопите в атмосферата на града. 

Барселона

Базиликата "Саграда Фамилия". Patrice Audet / Pixabay

Ние лично предпочитаме Барселона пред столицата Мадрид. Каталунският град е изключително красив и интересен. Да, в началото се лутаме по опашките на масовите забележителности, но след това се потапяме във всички малки и приятни места и се разхождаме по крайбрежието. Не пропускайте да посетите и околностите на града. Има много интересни места и гледки, които ще ви очароват. 

Лондон

Уестминстърският мост, часовниковата кула-камбанария Биг Бен и Уестминстърският дворец. Снимка: Adam Derewecki / Pixabay

Още един град, който всеки път ни носи изненади. При първото ни посещение се фокусирахме върху големите забележителности, второто беше посетено само на музеи и галерии, а всяко следващо - към интересния дух и местната култура. Посетете футболен мач, седнете в някой пъб, разходете се из града - Лондон има много, което да покаже. 

Виена

Дворецът Белведере. Gerhard Bögner / Pixabay

Австрийската столица е просто приказна. Докато в началото се фокусираме върху наистина популярните и познати места, последващите ходения там ни дадоха възможност да се насладим на летните барове край канала на Дунав, да разгледаме красивите паркове, да посетим Пратера. Виена е много интересна и може да предложи за всекиго по нещо. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес