Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен метод за облекчаване на болки в ухото

27 септември 2024, 12:38 часа

Болката в ухото и инфекцията са чести, особено при малки деца. Те са придружени от силна болка и дискомфорт, които могат да станат непоносими, причинявайки затруднения в съня, храненето и дори извършването на обичайните дейности.

Още: Спрей за нос: Плюсове, минуси и препоръки

Най-честата причина за болка в ухото е инфекция. Възпалението причинява силна болка, както и други симптоми, като напрежение в синусите или възпалено гърло. Това се случва, защото тези области са доста близо една до друга.

Какви са признаците на ушна инфекция?

  • Остра, внезапна болка или тъпа, постоянна болка
  • Усещане за шум в ушите
  • Увреден слух
  • Секрет от ушите

Въпреки че много хора прибягват към антибиотици и различни лекарства, в тази статия ви представяме един много ефективен начин за облекчаване на тези видове болка. Супер лесно е и ви трябват само чорап и малко морска сол!

Необходими материали:

  • Памучен чорап
  • 1 ½ чаши морска сол

Начин на приготвяне:

Загрейте тиган на котлона на среден огън. Междувременно добавете морската сол в чорап, затворете го, като го завържете здраво и го поставете в тигана и го оставете да се загрее за 4 до 6 минути.

След като чорапът се затопли, поставете го върху ухото, което ви боли. Топлината ще облекчи болката, ще помогне при инфекция и ще абсорбира токсините. В допълнение, морската сол може да действа като антисептик и ще елиминира влагата от ухото.

Още: Витамините, които ще ви запазят здрави тази есен

Този прост метод работи както за възрастни, така и за деца. Това е напълно естествен, евтин и ефективен начин за прекратяване на болката в ушите. Ако симптомите се появят отново, задължително се консултирайте с лекар.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес