Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лайфхак от нашите баби: Лесен начин да направите ръцете си меки и нежни

05 юни 2024, 22:22 часа
Реклама

Един достъпен и лесен за следване навик ще ви помогне да запазите кожата на дланите и китките си овлажнена и гладка.

Именно кожата на ръцете най-често издава възрастта. Всеки ден мием чинии, почистваме къщата и правим хиляди други неща, които правят дланите ни сухи и набръчкани. Понякога дори мазен и скъп крем не помага да се коригира ситуацията.

Ако кожата на ръцете ви е станала груба, като шкурка, опитайте лайфхак, който нашите баби са използвали активно. Ще ви трябва най-обикновен крем за ръце и памучни ръкавици.

Ето защо е важно да хидратирате ръцете си с крем след като ги измиете

План за действие

Смисълът на тази процедура е прост.

·       Първо отидете до банята и прокарайте дланите си под топла вода за няколко минути.

·       След това ги подсушете внимателно.

·       Преди лягане вземете любимия си крем, нанесете го на дебел слой и масажирайте ръцете си.

·       След това поставете ръкавици на ръцете си.

На следващата сутрин резултатът ще ви изненада приятно.

Ръцете имат трудно време

Защо ръцете са толкова уязвими и защо кожата на ръцете толкова често реагира както на студ, така и на топлина? Дланите обикновено не са защитени от дрехи. И ако не носите ръкавици, когато вършите домакинската работа, тогава сапуните и почистващите продукти с агресивни съставки ще ги изсушат още повече.

По дланите също няма мастни жлези, които произвеждат себум и предпазват кожата от дехидратация. Тоест кожата на тях първоначално е по-суха в сравнение с други части на тялото.

Напуканите ръце през зимата ще изчезнат с този чудодеен домашен крем

Как работи

Защо слагането на крем върху ръцете и носенето на ръкавици през нощта е добра идея? Тази проста процедура може да омекоти кожата ви, когато не използвате ръцете си. По този начин кремът може да се абсорбира максимално, да овлажнява кожата и да я възстановява. В допълнение, ръкавиците ще помогнат на продукта да не остане върху спалното бельо.

Маникюрът ви също ще стане по-добър с този навик. Ще можете да овлажните кутикулата и да намалите риска от чупене на нокти.

Избор на крем

За да може процедурата да подейства максимално, е важно да изберете правилния крем. Ще ви е нужен продукт с плътна и хидратираща формула. Съставките, за които трябва да внимавате, включват вазелин, масло от ший, глицерин, керамиди и хиалуронова киселина.

На първо място, трябва да се съсредоточите върху нуждите на вашата специфична кожа. По-добре е да тествате крема предварително: не трябва да предизвиква дразнене или алергии.Между другото, ако обикновено сте склонни към алергични реакции, по-добре е да изберете продукти без аромати.

Ако имате по-сериозни проблеми с кожата на ръцете, страдате от екзема или псориазис, то преди да опитате този лайфхак, по-добре е първо да се консултирате с дерматолог.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес