Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристали за повече сила и баланс

06 февруари 2022, 20:00 часа

Камъните и кристалите осигуряват духовно благополучие, емоционална и психическа стабилност, както и фокус върху действията и трансформацията.

Според изследвания на Никола Тесла, кристалите, минералите и камъните имат вид лечебна сила чрез енергийната вибрация на природата; и тази теория е подсилена от древни практики като римляните, които са използвали талисмани и амулети за подобряване на здравето и защита в битка; от египтяните заменили сърцето на мумията с лапис лазули; китайците са използвали кристалната игла за акупунктура и аметиста за медитативното състояние на съзнанието; гърците смятали камъка хематит като защита на воините; а японците създават баланс между сърцето и мъдростта чрез кварц.

Лечебната сила на камъните действа чрез регулиране на околната енергия, което може да улесни усещането за пълно щастие в дългосрочен план. Сякаш имат способността да отварят поле от електромагнитна енергия чрез елементи от самата природа. Поради тази причина е важно да се знае, че се създава връзка между човека и кристала, дори ако тя надхвърля географската и времевата логика.

Но как да разберете кой камък да използвате? Ето 5 кристала, които насърчават духовното здраве и щастие, които ще ви дадат повече сила, увереност и баланс.

- Розов кварц

Той е един от най-разпространените и мощни кристали за емоционално изцеление и универсална любов. В случай, че искате да потърсите връзка със света около вас, розовият кварц помага да го постигнете, като балансира енергията вътре и извън тялото. След като една любяща енергия ни води, ние ще можем да се издигнем до всичките си потенциали отвъд враждебността и егото. С други думи, розовият кварц учи на прошка и истинско приемане. 

- Аметист

Това е основният камък на божествеността, укрепващ духовната част и умствената яснота. Този кристал помага за намаляване на стреса или претоварването, като ви позволява да почувствате мир и спокойствие, докато не намерите решение на проблема. Силата, която ще ви даде, ще ви помогне да се преборите с всяко едно предизвикателство на живота.

- Ларимар

Това е кристал за повишаване на спокойствието, баланса и солидарността. Носенето на ларимар ще ви помогне да запомните необятността и мъдростта на морето, за да се изправите пред препятствия и промени. Улеснява спокойствието и освобождаването от скръбта. Ако се използва като амулет, вибрациите му резонират към креативност и хармония. 

- Червен яспис

Това е може би един от най-подценяваните кристали. Трябва обаче да се знае, че това е кристал, фокусиран върху защита и действие. Този камък помага да се намери фокус към цели и амбиции, мечти, реализирани в ежедневието. Той ще ви даде допълнително сила и воля.

- Цитрин

Фокусиран върху радостта и игривостта, цитринът помага да напомни човек никога да не губи желанието си за живот и смелостта да търси щастието. С вродена способност да освобождава всички отрицателни заряди, цитринът помага да подготви духа за новото приключение, като генерира вдъхновение и енергия. 

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес