Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са някои от най-подценяваните туристически дестинации в Европа?

13 февруари 2023, 19:25 часа
Реклама

Много хора вече плануват своите пътувания през 2023-та. В следващите редове ще ви представим някои интересни дестинации, които да посетите задължително през следващите няколко месеца. Бонус е, че всички те не са чак толкова препълнени с туристи и можете да се насладите на спокойна почивка. 

Свежи идеи за пътуване, които да реализирате до края на годината

Любляна, Словения

Столицата на Словения е приказен град, който всеки човек трябва да посети поне веднъж в живота си. С жители приблизително колкото Варна, той предлага уникална комбинация от красива архитектура, страхотни места за хапване и пазаруване и невероятна природа (което важи и за самата Словения). Съвсем наблизо е красивото езеро Блед, което изглежда сякаш е извадено от някоя фантастична книга. Подарете си това пътуване - няма да съжалявате. 

Анси, Франция

Много хора сравняват това градче във Франция с Венеция. Разгледайте снимки и видеа от там и ще се убедите, че приликата е налице. Разбира се, потокът от туристи е в пъти по-малък. Красотата на архитектурата, парковете и близостта до Алпите правят този малък френски град задължителна дестинация. Ако уцелите по-малко натоварено време на годината можете съвсем спокойно да си вземете разходка с лодка по красивите канали и наистина да усетите уникалната атмосфера. 

Идеи за пътуване - дестинация за всеки месец от годината

Телларо, Италия

Никоя класация за пътуване няма да е пълна без място в Италия. Телларо е малко рибарско селище, което се намира между Дженоа и Пиза. То е разположено на височините край малък залив, което му отрежда приказна гледка до морето. Самото селце не е голямо и не го препоръчваме за любителите на огромни туристически градове, които търсят приключения. Тук можете да дойдете, за да се насладите на почивка и неземна красота. Както и да потърсите вдъхновение, както са го правили много писатели и художници през вековете. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес