Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са градовете с най-красиви коледни базари?

25 октомври 2023, 10:47 часа

Ваканционният сезон е свързан с разпространяването на радост, любов и настроение. А какъв по-добър начин да го направите от това да посетите коледен базар? Тези празнични пазари са идеална възможност да се потопите в духа на Коледа, да пазарувате уникални подаръци, да се отдадете на вкусни лакомства и да изпитате магията на сезона. В тази статия ще разгледаме топ 3 на коледните базарни градове по света, които са известни със своите пленителни пазари и оживени празненства. Имате достатъчно време да планувате своето посещение. 

Берлин, Германия

Що се отнася до коледните базари, Берлин оглавява списъка с над 60 различни пазара, разпръснати из целия град. От емблематичния пазар на двореца Шарлотенбург до очарователния пазар Жандарменмаркт, всеки предлага своя собствена уникална атмосфера и изкушения.

Посетителите могат да разгледат множество сергии, продаващи ръчно изработени орнаменти, местни деликатеси и традиционни занаяти. Ароматът на греяно вино и печени кестени изпълва въздуха, допълвайки празничната атмосфера. Берлин наистина прегръща коледния дух, което го прави задължителна дестинация за всеки ентусиаст на коледния пазар.

Десет нови коледни базара ще радват софиянци

Виена, Австрия

Виена, столицата на Австрия, се превръща в зимна страна на чудесата по време на ваканционния сезон. Коледните базари в града са известни със своята елегантност и изтънченост. Най-известният пазар, разположен пред кметството, заема централно място със своите ослепителни светлини, ледена пързалка и зашеметяващи декорации.

Посетителите могат да разглеждат широка гама от щандове, предлагащи сложни занаяти, изящни орнаменти и възхитителни лакомства като джинджифилов хляб и печени бадеми. Магическата атмосфера и очарователната музика превръщат коледните базари във Виена в незабравимо преживяване.

Страсбург, Франция

Известен като „столицата на Коледа“, Страсбург във Франция е дом на един от най-старите и живописни коледни базари в Европа. Пазарът е разположен на фона на великолепната катедрала в Страсбург, създавайки наистина приказна обстановка. Със своите тесни улички, украсени с мигащи светлини, пазарът излъчва чар като от приказките. Посетителите могат да разгледат сергиите, пълни с ръчно изработени декорации, регионални деликатеси и традиционни елзаски занаяти. Празничната атмосфера, оживените певци на коледни песни и ароматът на канела правят Страсбург задължителна дестинация за любителите на коледния пазар.

С наближаването на празничния сезон коледните базари предлагат магическо бягство, където можете да се потопите в празничния дух. Всеки град внася свой собствен уникален щрих в изживяването. Така че опаковайте най-топлите си дрехи, вземете чаша греяно вино и тръгнете на пътешествие до тези градове. Няма да останете разочаровани!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес