Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога е най-подходящото време за вода с лимон

13 август 2024, 13:04 часа

Водата с лимон сутрин е много добър начин да започнете деня, пълен с хранителни вещества и витамини. Но вода с лимон не трябва да се пие само сутрин, твърдят специалисти по здравословно хранене.

Още: Накиснати във вода смокини: Ето за какво помагат

Водата е полезна за всяка клетка на тялото и действа пречистващо на организма. Ако я обогатите с лимонов сок, водата ще бъде по-алкална. Което означава, че храносмилателната система ще се възползва максимално.

Лимонът стимулира освобождаването на вещества в тънките черва, насърчавайки храносмилането. Водата с лимон ви поддържа хидратирана и подобрява мускулната функция и храносмилането. Киселинността на лимона също така стимулира производството на храносмилателни сокове и тяхната циркулация.

Защо лимоните са толкова специални

Лимоните имат добър вкус, но също така са отличен източник на витамин С, полифеноли, антиоксиданти и др. В допълнение, антиоксидантите лекуват тялото от щети, причинени от свободните радикали. Пиенето на вода с лимон сутрин дава на тялото необходимите антиоксиданти за ревитализиране на кожата и нейната свежест.

Защо трябва да пиете вода с лимон сутрин

Водата с лимон е полезна за вас по всяко време на деня. Но закуската е по-важна, повече заради водата, отколкото заради лимона. Изпиването на чаша вода сутрин има хидратиращ ефект след нощен сън и успокоява глада.

Специалистите твърдят, че на сутринта тялото е напълно дехидратирано. Започвайки деня с чаша вода с лимон, тялото се снабдява с необходимите хранителни вещества, които го пречистват и хидратират от самото начало.

Още: 6 основателни причини да ядете целина по-често

Ако замените сладките или кофеинови напитки с вода с лимон, тогава ще получите по-малко калории и повече полезни хранителни вещества. Това е печеливша стратегия за тялото и мозъка.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес