Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камъкът, който според Фън Шуй привлича пари

10 януари 2022, 16:20 часа

Цитринът е прекрасен кристал с жълт до кехлибарен цвят, който може да се използва за лечение с кристали, медитация, магия и за подобряване на психическите способности. Цитринът е най-известен с това, че привлича късмет.

Свойства на цитрина

Цитринът е вид кварц. Когато се образува естествено, може да има смесица от други кристали с него, като аметрин. Комбинацията аметист и цитрин е често срещана. Цветът на цитрина варира от бледожълт до наситен кехлибар. Едно нещо, което се забелязва при цитрина, е, че много често има дъги в себе си. Това е малка област, където има преливане на цветове. Когато светлината попадне точно на нея, ще видите малка дъга. По тази причина това е един от любимите камъни на много хора.

Цитринът се намира лесно в много форми и ценови диапазони. Най-разпространената му форма е естествени точки, счупени или малки гроздове и е доста евтин в сравнение с повечето камъни. Той е много широко разпространен за украса на бижута.

Метафизични свойства и значение на цитрина

Цитринът е невероятен кристал, защото не съдържа отрицателна енергия. По-скоро я преобразува в положителна. По този начин никога не се нуждае от почистване или изчистване. Може да се използва и в заклинания, лечение или медитация, за да промени негативната енергия в положителна. Цитринът се нарича Камъкът на търговеца, защото е мощен камък за привличане на късмет, успех и пари. Цитринът стимулира умствения фокус и подобрява живота в много аспекти. Смята се, че цитринът подобрява интуицията и връзката с висшето Аз. Повишава настроението и насърчава щастието и смеха. Цитринът може да се използва за изчистване на аурата. Може да стабилизира емоциите и да успокои гнева и разочарованието. Това е добър камък, който да използвате за постигане на вашите желания.

Ето и няколко съвета за места, където да го поставите:

1. Поставете го в югоизточния сектор (сектор на богатството) на дневни и бизнес помещения, енергизирайте доходите, увеличаването на богатството и просперитета и непредвидения късмет. Това е най-мощният сектор за предаване на Чи на вашия дом, за постигане на просперитет.

2. Поставете го на северозапад, за да увеличите паричния късмет от важни и полезни хора. Това е важно за бизнес занимания и кариера. Поставянето му в този сектор също ще ви донесе небесен късмет.

3. Поставете го на север, ако търсите материални печалби в кариерата чрез повече възможности за признание и повишение.

4. Поставете го на работното си бюро, за да създадете разлика между вас и вашите конкуренти, така че да можете да останете в челните редици на кариерното развитие.

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес