Как да се предпазите от силното слънце през лятото?

1053
Как да се предпазите от силното слънце през лятото?
Снимка: iStock

Лятото е тук и с него идват по-дълги дни, по-топло време и повече време, прекарано на открито. Въпреки че е важно да се наслаждавате на слънчевата светлина и хубавото време, важно е също така да се предпазите от вредните ефекти на слънчевите ултравиолетови (UV) лъчи. В тази статия ще обсъдим три начина, по които можете да се предпазите по-добре от слънцето през лятото. Особено в разгара на горещата вълна, която удря цяла Европа. 

Носете защитно облекло

Един от най-лесните начини да се предпазите от слънцето е да носите защитно облекло. Дрехите могат да предложат физическа бариера между кожата ви и ултравиолетовите лъчи на слънцето, намалявайки риска от слънчево изгаряне и увреждане на кожата. Когато избирате дрехи, потърсете артикули от плътно тъкани тъкани, тъй като те осигуряват най-добрата защита. По-тъмните цветове също предлагат повече защита от по-светлите цветове, но привличат слънцето значително повече. Помислете за носенето на шапка с широка периферия, за да засенчите лицето и шията си, и слънчеви очила, за да предпазите очите си от ултравиолетовите лъчи. Може да вземете и лек чадър, с който да се пазите от слънцето. 

Жега и ниско кръвно - ето как да се справим с проблема

Използвайте слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем е друго важно средство за предпазване от слънцето. Когато избирате слънцезащитен крем, потърсете продукт със слънцезащитен фактор (SPF) най-малко 30. Нанесете слънцезащитен крем обилно върху цялата открита кожа и нанасяйте отново на всеки два часа или по-често, ако се потите или плувате. Не забравяйте да нанесете слънцезащитни продукти върху ушите, устните и горната част на краката си, тъй като тези зони често се пренебрегват, но все пак могат да бъдат засегнати от слънчевите лъчи. Също така в последните години се наблюдават предложения за слънцезащитни продукти за вашата коса. 

Жегата вдига ли опасно високо кръвното?

Търсете сянка 

Слънчевите ултравиолетови лъчи са най-силни между 10 и 16 часа, така че е важно да търсите сянка през тези часове. Ако прекарвате време навън, потърсете сенчесто място, където да се отпуснете, или вземете чадър, за да създадете своя собствена сянка. Ако планирате дейности на открито, помислете дали да не ги насрочите за ранна сутрин или късен следобед, когато слънчевите лъчи са по-малко интензивни.

Насладете се на топлото време това лято, но не забравяйте да вземете необходимите предпазни мерки, за да защитите кожата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вечерен виц: С кво одиш на работа?

Виц на деня: Кажете къде

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще питат за рецептата

Виц за добро утро: На гарата

Много силна притча за вечно заетия баща

Петровден е! Прочетете тази мощна молитва за здраве

Стихотворение на деня, 29 юни, от Радой Ралин

Любовен съвет за всяка зодия за 29 юни 2024

Таро хороскоп за 29 юни 2024

На Петровден - какво да направим за късмет през цялата година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com