Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнете миризмите от домашните любимци с домашни средства

22 октомври 2023, 20:25 часа

Домашните любимци внасят огромна радост и приятелство в живота ни, но те могат да дойдат и с някои по-малко приятни странични ефекти, включително миризми от домашни любимци. Независимо дали става въпрос за миризма на мокро куче, миризма от кофата за боклук или продължителна миризма на домашен любимец, има естествени и ефективни домашни средства, които помагат за премахването на тези нежелани миризми.

Ето няколко практични съвета за премахване на миризмите от домашните любимци с леснодостъпни съставки.

Редовно къпане: Един от най-простите начини да поддържате свежата миризма на домашните си любимци е редовното къпане. Използвайте мек шампоан, подходящ за домашни любимци, и не забравяйте да изплаквате обилно. За котките може да се наложи да се придържате към мокри кърпички или сух шампоан.

4 начина за трайно премахване на лошата миризма от вашия хладилник

Сода за хляб: Содата за хляб е универсален абсорбатор на миризми. Поръсете я върху постелята, килимите и мебелите на домашния си любимец, оставете я да подейства известно време и след това я почистете с прахосмукачка. Можете също така да смесите сода за хляб с вода, за да направите паста за почистване на мястото на домашния ви любимец.

Оцет: Белият оцет е естествен дезинфектант и дезодорант. Смесете равни части бял оцет и вода в бутилка с пулверизатор и леко напръскайте постелята, килимите и мебелите на домашния си любимец. Не забравяйте да оставите да изсъхне добре и миризмата на оцет ще се разсее, отнасяйки със себе си миризмата на домашния любимец.

Активен въглен: Активният въглен е отличен абсорбатор на миризми. Поставете торбички или брикети с активен въглен в близост до местата, където често се задържат миризми от домашни любимци, като кутиите за боклук или леглата за домашни любимци.

Спрей с лимон и вода: Смесете лимонов сок с вода и напръскайте леко дома си. Цитрусовият аромат ще помогне да се прикрият миризмите на домашните любимци.

Етерични масла: Някои етерични масла, като лавандула или евкалипт, могат да се смесят с вода и да се разпръснат или разпръснат, за да неутрализират миризмите. Бъдете внимателни с котките, тъй като някои етерични масла могат да бъдат токсични за тях.

Свеж въздух: Добрата вентилация може да направи чудеса за качеството на въздуха в дома ви. Отворете прозорците, използвайте вентилатори и оставете свежия въздух да циркулира в помещението.

Редовно почистване: Редовно почиствайте тоалетната или клетката на домашния си любимец. Това предотвратява натрупването на миризми в затворените пространства.

Перете играчките и постелята на домашните любимци: Повечето играчки и постелки за домашни любимци могат да се перат в пералня. Не забравяйте да ги перете често, за да премахнете миризмите и микробите.

Убийствена миризма: 7 надеждни начина за бързо премахване на лошия дъх

Поддържане: Редовното почистване не само поддържа козината на домашния ви любимец в добро състояние, но и намалява разпространението на миризми от него. Четкането помага за отстраняване на свободната козина и пърхота, които могат да допринесат за появата на неприятни миризми.

Домашно приготвени освежители за въздух: Създайте свои собствени естествени освежители за въздух, като варите на котлона подправки като канела и карамфил или като поставите портокалови кори в съд с вода и оставите да ври. Те могат да прикрият миризмите на домашни любимци и да придадат приятен аромат на дома ви.

Като включите тези домашни средства в рутинните си грижи за домашните любимци, можете да поддържате дома си свеж и чист, дори когато наоколо има любими космати приятели. Не забравяйте, че търпението е от ключово значение, тъй като за пълното премахване на миризмите при някои средства може да е необходимо време. В крайна сметка чистият дом без миризми е по-приятна среда както за вас, така и за вашите домашни любимци.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес