Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистите бързо и ефективно вашите бели маратонки

17 септември 2024, 14:43 часа

Целият свят изглежда сякаш е настроен срещу белите маратонки, с цялата кал, мръсотия, дъжд и други подобни навсякъде, където отидете. Белите обувки, може да изглеждат особено обезсърчителни за поддържане чисти, благодарение на естествено порестата им повърхност.

Още: Живеете в апартамент: Следвайте тези съвети за безупречно чисти прозорци

Въпреки това, няколко трика и малко допълнителни усилия са всичко, от което се нуждаете, за да премахнете упоритите петна от любимите си бели обувки и да им върнете предишния блясък.

Как да поддържате белите си маратонки чисти

Първо, струва си да се отбележи, че най-доброто нападение е добрата защита. С други думи, не позволявайте на белите обувки да се изцапат много и работата ви ще бъде много по-лесна.

Помислете за инвестиране в спрей за защита на платове за обувки и четка за обувки. След това незабавно нанесете продукта според указанията, за да запазите белите платнени маратонки в най-добрия си вид.

След това, ако вашите маратонки успеят да се изцапат, почистете ги навреме. Петна, които имат време да се стегнат, се отстраняват много по-трудно. Можете също така да закупите четка за велур и балсам за кожа за почистване на велурени и кожени обувки.

Ако вече е твърде късно за превантивния подход, има много хакове, за да направите тези маратонки отново ярко бели. Ето няколко изпитани начина за почистване на бели обувки.

Как бързо да почистите бели маратонки

Ако вашите бели обувки се нуждаят само от лек фейслифт, опитайте първо тази опция за бързо почистване.

  1. Отстранете излишната мръсотия или кал от обувките преди да започнете.
  2. Смесете малко течност за миене на съдове с топла вода. Потопете мека четка за зъби в сместа, след което внимателно разтрийте обувките. Ако нямате стара четка за зъби, можете да използвате четка с мек косъм.
  3. Накрая избършете повърхностите на обувките с чиста влажна кърпа.
  4. Оставете обувките да изсъхнат на пряка слънчева светлина.

Как да почистите дълбоко белите маратонки

Ако вашите бели микробуси са повече, да кажем, обичани, може да е необходимо малко допълнително очарование. Ето как да почистите дълбоко тези бели платна, които се промъкват:

  1. Внимателно изчеткайте калта или излишната мръсотия с влажна кърпа.
  2. Извадете стелките и махнете връзките. Поставете връзките в топла сапунена вода и ги оставете да се накиснат. Внимателно изтъркайте връзките, ако е необходимо, за да премахнете петната. Можете да почистите стелките с четка за обувки и почистващ разтвор от сода за хляб и препарат за пране, ако е необходимо.
  3. Можете да използвате препарат за премахване на петна, за да премахнете малки проблемни зони върху маратонките. Оставете да попие поне 15 минути.
  4. Перете ръчно платнените маратонки (не кожени), като използвате малко препарат за пране, смесен с топла вода.
  5. Накрая увийте обувките в чиста, суха кърпа. Изцедете излишната вода, след това изсушете на въздух на пряка слънчева светлина.

Как да перете машинно бели маратонки

Първо съберете инструментите, от които се нуждаете: препарат за пране, сода за хляб и стара четка за зъби или четка с мек косъм. След това почистете, както следва:

  1. Смесете 1 част сода за хляб с 1,5 части перилен препарат в рядка паста.
  2. Като използвате старата четка за зъби или четка за обувки, внимателно изтъркайте с почистващия разтвор.
  3. Изплакнете обилно в мивката с топла вода.
  4. Отстранете вътрешните подметки и връзките, след което поставете маратонките в пералнята на деликатен цикъл. Изперете с няколко кърпи, за да поддържате машината балансирана.
  5. Изсушете на въздух, след това сменете подметките и връзките на обувките (изперете и връзките в мрежеста торбичка).

Как да почистите бели маратонки със сода за хляб и бял оцет

Още два естествени почистващи агента, които вероятно просто се намират из къщата ви, са ключови съставки, които помагат за почистването на белите обувки.

Още: 7 остарели навици за пране, които съсипват дрехите ви

  1. Смесете 1 чаша вода, 2 супени лъжици бял оцет и 1 супена лъжица сода за хляб.
  2. Потопете четка за зъби или малка четка за почистване в почистващия разтвор, след което внимателно разтрийте памучните платнени обувки.
  3. Оставете сместа от сода за хляб да попие поне 30 минути, след това изплакнете със студена вода и изсушете на пряка слънчева светлина.

След като почистите белите маратонки и те изсъхнат, е време да изнесете тези искрящи обувки обратно в града.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес